Görüş Bildir
Haberler
2014 Sosyal Medya Trendleri

2014 Sosyal Medya Trendleri

2014 Sosyal Medya Trendleri Neler Olacak?

Sosyal medya artık hayatımızın bir parçası oldu. Facebook ve Twitter önderliğinde yayılan sosyal paylaşım platformları 2013 yılında kişisel olmaktan çıkarak hem kurumsal pazarlamanın hem de bağımsız anlık haber iletmenin en önemli anahtarı haline geldi.

Peki 2014 yılında hangi sosyal medya trendleri öne çıkacak;

Business Insider’a göre 2014 yılında 6 sosyal medya ve internet iş kolu patlama yapacak. Patlama yapması beklenen iş kolları ise SEO Uzmanı, Sosyal Medya Stratejisti, Online Topluluk Yöneticisi, Sosyal Medya Pazarlama Müdürü, Sosyal Medya Pazarlama Koordinatörü, Blogger veya Sosyal Medya Copywriter (promosyon amaçlı makale yazımı).

2014 yılında tahminlere göre MySpace eski günlerine yavaş yavaş geri dönmeye başlayacak. Ayrıca Google+ kendini bulacak ve yükselen sosyal paylaşım platformlarından biri haline gelecek. Özellikle SEO açısından Google+ öne çıkacak platform haline gelecek.

Diğer bir yükselen trend ise Vine ve Instagram gibi kısa video paylaşımlarının yapılabildiği mikro video siteleri olacak.

Yükselecek sosyal paylaşım trendleri üzerine diğer bir tahmin ise küçük anların yaratacağı büyük etkiler. Gerçi bunun örneklerini 2013 yılında gördük. Ülkemizden yola çıkarsak Gezi olayları en can alıcı örnek olacaktır heralde.

Yine bir GS-FB maçı veya bir siyasi krizde de sosyal medyada anında paylaşım rekorları kırabilmekte ve bu böyle devam edecek gibi gözüküyor.

Buradan yola çıkarak şunu söylemek mümkün; 2014 yine bir sosyal paylaşım yılı olacak ve hiç bir şey gizli kalmayacak. Firmalar da eğer verimli bir pazarlama stratejisi belirlemek istiyorlar ise sosyal platformları en iyi şekilde kullanmalı, bunun da en kolay yolu ise firmalarında bir sosyal medya uzmanına yer açmaları olacaktır.

Kaynak: http://www.teknolojionline.net/2014/0...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın