Görüş Bildir
Haberler
10 Yaşındaki Bir Çocuğun Ortaya Attığı Matematik Sorusu Sosyal Medyanın Beynini Yaktı!

etiket 10 Yaşındaki Bir Çocuğun Ortaya Attığı Matematik Sorusu Sosyal Medyanın Beynini Yaktı!

Çocuğunuzun ya da yeğeninizin size gelip, 'hocam bana bir ödev verdi fakat çözemedim, beraber bakalım mı?' dediği olmuştur, değil mi? Pek çoğumuz için bu durum defalarca yaşanmıştır hatta.

İngiltere'de okuyan 10 yaşındaki bir ilkokul öğrencisine, matematik hocası bir ev ödevi vermiş ve çocuk da soruyu çözemeyince, haliyle babasına koşmuş.

Matematik lisansı bitiren ve üstüne de ekonomi alanında master yapan baba, yaklaşık 1 saat boyunca soruyu çözemeyince, öncelikle kendi çevresine soruyu sormuş. Beraber okuduğu üniversite arkadaşlarına hatta matematik öğretmenlerine dahi yollamış soruyu fakat kimse sorunun cevabını bulamamış ve en son onlar da bulamayınca son çare olarak soruyu sosyal medyadan sormaya karar vermiş.

Kaynak: http://www.iflscience.com/editors-blo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğretmenin sorduğu soru bu:

Öğretmenin sorduğu soru bu:

Soruda, ilk şeklin üzerinde bazı uzunluk değerleri verilmiş ve bu değerlerden yararlanılarak eşitliğin karşısındaki dikdörtgenlerin çevreleri sorulmuş.

Bakabildiniz mi soruya? Sizce cevap kaç?

Pek çok kişinin doğru cevabı bulma konusunda sorun yaşadığı bu soruda, doğal olarak birden fazla da cevap var. Bazıları çok komplike düşünülmemesi gerektiğini ve cevabın 32 olduğunu söylerken, bazıları ise -daha çok kabul gören- her iki soru için de cevabın 44 olduğunu söylüyor.

Şekilleri inceledikten sonra ikinci şeklin çevre hesabının, ilk olana göre çok daha komplike ve karmaşık olduğunu söylemek çok da zor değil aslında...

Soruya Twitter üzerinden cevap bulan bir kullanıcı, çözüme şöyle ulaşmış:

İlk şeklin çözüm önerisi:

İkinci şeklin çözüm önerisi:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2040
336
329
243
123
111
91
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aykut

Hadi çocuk göremedi bilemeyebilir de matematik lisansını bitirip ekonomi masterı yapan gerizekalı baba ve onun kafası basmayan arkadaşlarına ne demeli 😒 Ma... Devamını Gör

ben malatyanın lakası diye 44 ü seçtim ama konu neydi?

Pasif Kullanıcı

:)))))))) Bir Malatyalı olarak bende aynı yolu izledim. 44 Görür görmez direk memleketimin lakasını seçtim :)) ( konuyu ögrenirsen banada haber ver )

yhyrsln

Onedio.com un gereksiz bir işi daha. 10sn de 44 bulamayan 1.sınıftan tekrar başlasın. Ciddi ciddi bu tartışılmışsa eger gerçek bir sorunumuz var oda ZIR CA... Devamını Gör

B777

Calm down nigga