Görüş Bildir
Haberler
"1.500 İşçi Garajda Çok İlkel Koşullarda Barınıyor, Burası Köle Pazarı Gibi"

"1.500 İşçi Garajda Çok İlkel Koşullarda Barınıyor, Burası Köle Pazarı Gibi"

Batuhan
07.09.2014 - 12:27

"1.500 İşçi Garajda Çok İlkel Koşullarda Barınıyor, Burası Köle Pazarı Gibi"

HDP’li Levent Tüzel, Torunlar Center inşaatındaki ölümlerle ilgili konuştu: “Katriyonluk rezidans yapıyorlar. Ama, 1500 işçi garajda 20-30′ar gruplar halinde çok ilkel koşullarda barınıyor. Burası köle pazarı gibi.”

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, diğer yerlerde olduğu gibi her şeyin alt yükleniciler (taşeron) tarafından yürütüldüğüne dikkat çekti.

Tüzel, 10 işçinin yere çakılan asansörde hayatını kaybettiği Torunlar Center’in rezidans inşaatındaki den geceki incelemesini zete’ye değerlendirdi. 1500 işçinin barındıkları, uyudukları garajı şöyle anlattı:

“Bir ay kadar önce işçilerin öldüğü asansör içi boşken düşmüş. İşçiler o zaman şikayet etmiş. Ama çalışmaya devam edilmiş.

Barınma koşulları çok kötü. Katrilyonlik rezidans yapıyorlar. Ama 1500 işçi çok ilkel koşularda kalıyor. 20-30′ar gruplar halinde garajda barınıyorlar ve burada yatıyorlar. Şartlar çok kötü. Banyo koşulları çok kötü. Burası köle pazarı gibi.

İş sağlığı ve güvenliği yüklenici firmalara emanet edilmiş. Son yasada yapılan düzenleme iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının taşerondan temin edilmesine olanak tanıyor. Biz o zaman işte bu nedenlerle karşı çıkmıştık.

Türkiye’nin her tarafından 1500 işçi burada çalışıyor. Bordroları asgari ücretten görünüyor.”

(ZETE)

Ana görsel: Ramazan Durak/ zete

Kaynak: http://zete.com/levent-tuzel-1-500-is...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0