Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye Başkanlık Sistemi ile Sıçramayı Gerçekleştirmeli'

'Türkiye Başkanlık Sistemi ile Sıçramayı Gerçekleştirmeli'

Batuhan
09.04.2015 - 13:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, başkanlık sistemi ile süratli bir sıçramayı gerçekleştirmesi gerektiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından verilen “4. Türk Patent Ödülleri” töreninde yaptığı konuşmada, son 12 yılda gerçekleştirdikleri atılımların özgüven kazanmaya, şanlı dönemleri hatırlamaya vesile olduğunu belirterek, 'Gömülmek istendiğimiz mezardan çıktık, artık böyle bir dönem yok, üzerimize dökülmeye çalışılan betonu parçaladık, yeniden nefes almaya, çevremizle irtibat kurmaya başladık' dedi.

Alanlarında yenilik üreten isimsiz kahramanları selamlayarak, bu kişilerin problem çözme, buluş ve tasarım yapma heyecanlarının ve şevklerinin, daim olmasını dileyen Erdoğan, üretilen her yeniliğin, buluşun, özgür tasarımın Türkiye’nin 2023 hedefleri yolunda atılmış kıymetli bir adım olarak değerlendirdiğini belirtti.

Erdoğan, Türkiye 2014'te 110 binin üzerinde marka başvurusuyla Avrupa’nın en fazla marka başvurusu yapılan ülkesi durumunda olduğu belirterek, rakamların Türkiye’nin kabına sığmadığını gösterdiğini kaydetti.

Erdoğan, 'Son 12 yılda gerçekleştirdiğimiz atılımlar, millet olarak yeniden özgüvenimizi kazanmamıza, şanlı dönemlerimizi hatırlamamıza vesile oldu. Gömülmek istendiğimiz mezardan çıktık, artık böyle bir dönem yok, üzerimize dökülmeye çalışılan betonu parçaladık, yeniden nefes almaya, çevremizle irtibat kurmaya başladık.' şeklinde konuştu.

Türkiye'de, ülkesine, milletine ve dile getirdiği tüm bu hedeflere inancı olmayanların da bulunduğuna işaret eden Erdoğan, 'Bugüne kadar onları dikkate almadık, bundan sonra da almayacağız. Allah doğruların yardımcısıdır, biz doğru yolda olduğumuza, doğru işler yaptığımıza inanıyoruz' diye konuştu.

'Artık bu gömlek bu vücuda dar geliyor'

Türkiye'nin yeni sistemle hızlı büyüme sürecine gireceğine işaret eden Erdoğan, 'Artık bu gömlek bu vücuda dar geliyor. Bizim bir sistem değişikliğine gitmemiz şart. İşte bu da artık Türkiye, başkanlık sistemiyle süratle bir sıçramayı gerçekleştirmesi gerektiriyor ve bu başkanlık sisteminde göreceksiniz ki artık Türkiye bir patinaja girmeyecek, hızla bir büyüme sürecine girecektir' dedi.

Muhabir: Kadir Karakuş | AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0