Görüş Bildir
Haberler
"Türk Milli Takımı'ndan Teklif Gelirse Kabul Ederim"

"Türk Milli Takımı'ndan Teklif Gelirse Kabul Ederim"

Batuhan
05.12.2014 - 11:27

Kasımpaşa'nın başarılı stoper oyuncusu Ryan Donk, Türk Milli Takımı'ndan teklif gelmesi halinde kabul edeceğini söyledi.

Kasımpaşa’nın geçtiğimiz sezon Belçika’nın Club Brugge takımından transfer ettiği Ryan Donk, Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplandırdı. İlk olarak Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 12. haftasında deplasmanda Bursaspor ile oynayacakları karşılaşmayı değerlendiren Donk, 'Bizim için önemli ve çok zor bir maç olacağına inanıyorum. Onlar şuan formda bir takım. Ama biz iyi odaklanırsak 3 puan alabiliriz.' dedi.

Türk ligi hakkına ise Holandalı futbolcu, 'Çok zor bir lig aslında. Zorlu mücadelelere sahne oluyor bu lig. Burayı çok seviyorum ama bazen hakemlerin kararı yanlış oluyor. Ama hakemler içinde çok kolay değil aslında. Umarım ligde üst sıralarda olacağız. Bende bunun için çabalayacağım.' yorumunda bulundu.

'TÜRK MİLLİ TAKIMI'NDAN TEKLİF GELİRSE KABUL EDERİM'

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in devşirme oyuncuyu oynatmak artık sorun olmamalı' diye bir açıklamasının hatırlatilması ve 'Size Türk Milli Takımı'ndan teklif gelse oynamayı düşünür müsünüz?' şeklinde sorulan soruya Donk, ' Tabi ki Türk Milli Takımı'ndan teklif gelmesi halinde kabul ederim. Türk pasaportu verildiği taktirde de Türk vatandaşlığı statüsünde oynarım.' diye cevap verdi.

'TARAFTAR SAYISIMIZI ARTIRABİLMEK İÇİN YA ŞAMPİYON OLMALIYIZ YA DA AVRUPA'DA MÜCADELE ETMELİYİZ'

Kasımpaşa taraftarlarının stada gelmemesi hakkında sorulan soruya ise başarılı futbolcu, şöyle cevap verdi:

'Güzel bir futbol sergiliyoruz. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımlarla da aynı şehirdeyiz. O büyük takımlar arasından taraftar almak kolay değil. Taraf sayımızı artırabilmek için belki şampiyon olmamız gerekir ya da Avrupa'da çok mücadele etmemiz gerekir. Daha yüksek bir seviyede olmamız gerekiyor taraftarımızı artırabilmek için.'

Gürcü teknik adam Shota Arveladze'nin nasıl bir hoca olduğunu da anlatan Ryan Donk, 'Tüm futbolculardan en iyi verimi almaya çalışıyor. Çok ciddi bir insandır maçta veya antrenmanda. Ama dışarıda çok eğlenceli ve komik bir adamdır. Kendisini de çok seviyoruz.' ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezon ligde beş gol atan Donk, gol atmayı sevdiğini ve bu senede gollerine devam etmek istediğini belirterek, 'Bütün takımlar ben forvet hattına geldiğim vakit risk oluşturduğumu biliyorlar. Bu sebeple farklı savunuyorlar beni artık.' diye konuştu.

'ATATÜRK HAKKINDA BAZI ŞEYLERİ ÖĞRENDİM'

İki senedir Türkiye'de bulunan Ryan Donk, İstanbul'un çok büyük bir şehir olduğunu, henüz her yeri göremediğini ve fırsat buldukça gezeceğini söyledi. Türkiye'nin tarihi hakkında da birşeyler öğrendiğini kaydeden Donk, Atatürk ile ilgili bazı bilgileri de bildiğini belirtti.

'OĞLUMUN İSMİ YAHYA; ALLAH'IN OĞLU MANASINDA'

Oğluna Yahya ismini veren Hollandalı futbolcu, bu ismi Afrika'daki kitaplardan bulduğunu, 'Allah'ın oğlu' manasına geldiğini ve bu ismi çok beğendiğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Cihan

Kaynak: http://www.cihan.com.tr/news/Ryan-Don...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0