Görüş Bildir
Haberler
'550 Tane Yerli ve Milli Milletvekili Göndermenizi İstiyorum'

'550 Tane Yerli ve Milli Milletvekili Göndermenizi İstiyorum'

Batuhan
20.09.2015 - 14:00 Son Güncelleme: 20.09.2015 - 22:18

İstanbul'da 'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan Başbakan Davutoğlu, '1 Kasım'a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna da devam edeceğiz' dedi. Konuşması 'Meclis'te PKK istemiyoruz' sloganlarıyla kesilen Davutoğlu, 'O zaman 1 Kasım'a kadar çok çalışacaksınız, bunları baraj altında bırakacaksınız. AK Parti'yi yeniden tek başına iktidar yapacaksınız' dedi. Konuşmasına mitinge katılanlara teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, '1 Kasım seçimlerinde hangi partiden olursa olsun TBMM’ye 550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz, değil mi?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı Yenikapı meydanında Sivil Dayanışma Platformu (SDP) tarafından düzenlenen mitingde konuşan Davutoğlu, çözüm sürecinin temelini Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarları döneminde, 2013'te atıldığını söyledi.

'Burada sadece kardeşlik nefesi var'

'Burada sadece kardeşlik nefesi var'

Davutoğlu, konuşmasında 'Burada sadece kardeşlik nefesi var. Sadece Yenikapı Meydanı'ndaki milyonlarca nefes değil, Türkiye'nin her bir köşesindeki 78 milyon nefes, bugün aynı ritmle çarpıyor: Birlik, birlik, kardeşlik' dedi. Başbakan Davutoğlu, 'Bu milleti bölmek isteyen, bu milleti parçalayarak eti kemikten ayırmak isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. Çanakkale'ye, Yemen'e yürüyen yiğitlerin torunlarını bölmek isteyenler kahrolacak ve söz veriyoruz size onların hak ettiği cezayı vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Türkiye'de şu anda iki farklı yaklaşım olduğunu belirten Davutoğlu, ' Bir nefesleri birleştiren, yürekleri birleştiren anlayış, bir de nefesleri bölen, yürekleri parçalayan anlayış. İşte biz 13 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğü ile başlayan AK Parti iktidarları döneminde tek bir şey hedefledik; yürekleri birleştirmek, gönülleri birleştirmek, nefesleri birleştirmek' dedi. Davutoğlu, 'Hiç kimse bizim rehavete kapılacağımızı, yavaşlayacağımızı ya da milletimizi tehdit eden terör odaklarına karşı işi yavaşlatacağımızı düşünmesin. Bu mücadeleyi sonuna kadar, silahlar bırakılana kadar sürdürmeye kararlıyız' ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 'Dağlarımız bu çetelerden temizlenene kadar, şehirlerimizin etrafı vatandaşlardan haraç alan, baskı yapan zalimlerden, teröristlerden temizleninceye kadar bu mücadele gece ve gündüz aralıksız devam edecek. 1 Kasım'a giderken seçim güvenliğini de alacağız, huzur operasyonuna da devam edeceğiz' diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, 'Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenler bilsinler. Biz buradayken, biz nefes alıp verirken, Türkiye'nin bir santimetrekaresini bile böldürmeyiz, ayırtmayız' dedi.

Davutoğlu'nun konuşması sık sık 'Kahrolsun PKK' ve 'Meclis'te PKK istemiyoruz' sloganlarıyla kesildi.

'Çok çalışacaksınız, bunları baraj altında bırakacaksınız'

Sloganlara yanıt veren Davutoğlu, 'O zaman 1 Kasım'a kadar çok çalışacaksınız, bunları baraj altında bırakacaksınız. AK Parti'yi yeniden tek başına iktidar yapacaksınız' dedi.

Çözüm sürecinin temelini Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarları döneminde, 2013'te atıldığını söyleyen Davutoğlu, 'Gelin silahları gömün dedik, nevruz mesajına rağmen silahlı gruplar Türkiye'den çekilmedi' dedi ve şöyle devam etti:

'7 Haziran'dan sonra hemen silahlanma çağrıları yapmaya başladılar. Ama onlar dış odakların piyonu.'

'TBMM’ye 550 tane yerli ve milli milletvekili göndermenizi istiyorum'

'TBMM’ye 550 tane yerli ve milli milletvekili göndermenizi istiyorum'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu'nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına mitinge katılanlara teşekkür ederek başladı:  

“Ebedi vatanımızı, son devletimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kimi zaman tüm fesat odaklarına rağmen o etnik fitne ile mezhep fitnesiyle sapkın akımlarla bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada Yenikapı'da bugün sizler veriyorsunuz. Bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, kaçınmayacağız.

Bugün milletimizin karşısında kim varsa, dün Malazgirt’te de onlar vardı. İsimler, yöntemler değişti; amaç değişmedi. Bugün de bu milletin ferdi olan herkes oynanan oyunun farkındadır. 

Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa işte o yerlidir, millidir, Türkiyelidir. Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa indirmeye, yıkmaya, yakmaya çalışıyorsa işte o bu vatanla da milletle de bağı kalmamış olan köksüz, ruhsuz, aşksız, sevgisiz bir mankurttur.

Benim ülkemde etnik sorun değil, terör sorunu vardır. Demokrasiyi güçlendirmekte kararlıyız. Kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.”

'550 tane yerli ve milli milletvekili'

“1 Kasım seçimlerinde hangi partiden olursa olsun TBMM’ye 550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz, değil mi? Şu anda Türkiye’nin tek ihtiyacı budur. Milli irade dışında bir çözüm asla yok. Gün bölücülük, fitne, kavga değil; birleşme, kenetlenme, hedeflerimize odaklanma günüdür. Biz işte bunun için Rabia diyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz.”

'Sazla cazla bu iş yürümez'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. 'Çıkmış birisi, “Bayrağa saldırı mı var?” diyor. Yalan üzerine yalan inşa ettiğiniz dünyanız var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya sararlar, sonra bayrağa saldırı mı var… Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Şimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla cazla bu iş yürümez' diye konuştu.

Miting alanında, iki yanında dev ekranlar bulunan ve üzerinde 'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' yazısının yer aldığı büyük bir sahne kuruldu. Alanın çeşitli yerlerine vinçlerle ses sistemleri yerleştirildi. Alan çevresine bariyerler konuldu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, yaptığı açıklamada, 'insanların her gün şehit haberleriyle uyanmak istemediğini, böyle bir ortamda halk olarak tepkilerini göstermek istediklerini' söyledi.

AA ve Al Jazeera

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0