Görüş Bildir
Haberler
'Son Durak' Operasyonu'ndan Şok Eden Detaylar: Taksiciler Turistler İçin 'Keriz, Kuş, Mal' Gibi Kelimeleri Kullanmış

etiket 'Son Durak' Operasyonu'ndan Şok Eden Detaylar: Taksiciler Turistler İçin 'Keriz, Kuş, Mal' Gibi Kelimeleri Kullanmış

Geçtiğimiz günlerde, taksilerde dolandırılma vakaları üzerine başlatılan 'Son Durak Operasyonu'nun ardından, taksiciler arasında yapılan bazı görüşmeler ortaya çıktı. Taksicilerin, dolandıracakları turistler için 'mal, keriz, kuş' gibi argo tabirleri kullandığı, bazılarınınsa polislere karşı önlem için gözcü tuttukları anlaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

63 taksici, 4 ay boyunca takibe alındı

63 taksici, 4 ay boyunca takibe alındı

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göreİstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan 'Son Durak Operasyonu'nun detayları ortaya çıktı.

Turistleri dolandırdıkları, kötü muamele ve cinsel tacizde bulundukları şüphesi ile 63 taksici, operasyon kapsamında 4 ay boyunca takip edildi.

Yakalanan 25 taksicinin dosyası kabarık: Nitelikli dolandırıcılık, parada sahtecilik, hakaret, taciz, polise mukavemet

Yakalanan 25 taksicinin dosyası kabarık: Nitelikli dolandırıcılık, parada sahtecilik, hakaret, taciz, polise mukavemet

Operasyon kapsamında 25 taksici yakalanmış, 39 taksici de ifadelerinin alınması için emniyete çağrılmıştı. 

Yakalanan taksicilerin dolandırıcılık, sahtecilik, hakaret ve taciz gibi suçlamalardan arandığı belirtilirken, bir taksicinin de cumhurbaşkanına hakaretten arandığı öğrenildi.

Turistlere 'keriz, mal, kuş' demişler...

Turistlere 'keriz, mal, kuş' demişler...

İncelemeler sonucunda taksİcilerin kendi aralarındaki konuşmalarında turistler için argo kelimeler kullandığı ortaya çıktı.

Dolandırıcıların Türk müşteri almadıkları, soran Türk müşterilere ise başka bir müşteriyi beklediklerini söyledikleri ortaya çıktı. Taksicilerin kayıtlara geçen konuşmalarından bazıları şu şekilde:

90 lira aldım fazla yemedi: Bir taksicinin başka bir taksici ile yaptığı görüşmede 'Bugün çok iş var, Süleymaniye iş dolu. Topkapı'ya iş aldım. 90 lira alabildim fazla yemedi' 

1000 dolar kazıkladım: Bir taksicinin dolandırdığı turisti bıraktıktan sonra telefonla aradığı arkadaşına '1000 dolar kazıkladım hadi Fatih'e gel yiyelim'.

Siviller var dikkat edin: Erketelerin taksicilere polise yakalanmamaları için uyardıkları ortaya çıktı. Bir erketenin 'Abi siviller Yusufpaşa'da uygulama yapıyorlar. Bütün taksileri çeviriyorlar. Taksimetre açık kalsın. Sol şeridi kullanın' dediği belirlendi.

Müşterinin kolyesini satıp yemişler: Bir taksicide yaptığı telefon görüşmesinde 'Abi müşteri takside kolye unuttu en az 1000 Euro eder. Gel bunu ıslatalım” dedi.

'Son Durak' taksicileri serbest bırakıldı

'Son Durak' taksicileri serbest bırakıldı

Polisteki sorgunun ardından adliyeye sevk edilen 25 taksici, 'delil durumu, şüphelilerin müdahalelerine açık delilin bulunmayışı, müştekilerin büyük çoğunluğunun yabancı uyruklu olmalarından kaynaklı mahkeme evresinde uzunca bir uluslararası istinabe sürecinin yaşanmasının muhtemel görülmesi, ikametgahlarının belirli olması ve kaçma şüphesinin izlenmeyişi' gerekçelerinden ötürü tutuklanmadı.

Şüpheliler adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
253
87
8
6
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Anlayamadım. İşlem yapılmayacaksa neden takibe alındılar. Kınamak için mi?

çılgın serseri

bunların hakkından uber gelir

Kdr clkts

Sonra neden Uber.....