Görüş Bildir
Haberler
'Sirkeci Garı İçin Eylem: 'Garlar Tarihtir, Satılamaz'

'Sirkeci Garı İçin Eylem: 'Garlar Tarihtir, Satılamaz'

FreiGeist
02.03.2015 - 12:26 Son Güncelleme: 02.03.2015 - 14:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sirkeci Garı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne devredilmesine karşı 'Toplum Kent ve Çevre için Haydarpaşa Dayanışması'nın çağrısı ile Sirkeci Garı önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Haydarpaşa Dayanışması ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası(BTS) İstanbul 1 no'lu Şube'nin ortaklaşa düzenlediği eylemde, 'Sirkeci gardır gar kalacak', 'Garlar tarihtir satılamaz' ve 'Ulaşım haktır engellenemez' sloganları atıldı.

İleri'den Süha Küçük'ün haberine göre, basın açıklamasını okuyan Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı Nazım Karakurt 'Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve İBB, uzun zamandan beri Haydarpaşa Garı'nda olduğu gibi, gözlerini şimdi de tarihi Sirkeci Garı üzerine dikmiştir. Tarihi Sirkeci Garı, TCDD eski Genel Müdürü tarafından İETT ve İBB ortaklığına peşkeş çekildiği herkesçe bilinmektedir. Üstüne üstlük, TCDD için tarihi ve hayati önem taşıyan Sirkeci Garı için önceki yıllarda İBB'nin bu türden girişimleri söz konusu olmuş ve bu rant politikalarına karşı dava açılmış, açılan davalar kazanılmıştır. Tarihi Sirkeci Garı Fatih ilçesinin imar planında yer almasına rağmen, TCDD'nin açtığı davada sunulan gerekçeleri hatırlatılarak bu durumun kamu yararına olmadığı belirtilmiştir' ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN

Karakurt, mahkemenin bu yönde karar verdiğini belirterek, TCDD eski Genel Müdürü'nün milletvekili olmak için istifa etmeden hemen önce Sirkeci-Kazlıçeşme Hattını kanunlara aykırı şekilde İBB'nin kullanımına vermesine dikkat çekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0