Görüş Bildir
Haberler
‘Obama'nın Türkiye Yatırımları Boşa Gitti’

‘Obama'nın Türkiye Yatırımları Boşa Gitti’

ATKN
14.03.2015 - 11:32 Son Güncelleme: 15.03.2015 - 00:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

'ABD-Türkiye Ortaklığı; Bir adım ileri, üç adım geri' başlıklı raporda ABD Başkan Obama'nın 2009'da Türkiye'ye yaptığı stratejik yatırımın karşılığını bulmadığı savunuldu.

ABD'nin etkili düşünce kuruluşlarından Center for American Progress (Amerikan İlerlemesi Merkezi) (CAP), Beyaz Saray'ın Türkiye ile olan ilişkilerini gözden geçirmesini önerdi.

CAP'ın yayınladığı 'ABD-Türkiye Ortaklığı; Bir adım ileri, üç adım geri' başlıklı Michael Werz ve Max Hoffman imzalı raporda ABD Başkanı Obama'nın 2009'da Türkiye'ye yaptığı stratejik yatırımın karşılığını bulmadığı savunuldu.

TBMM'de yaptığı konuşmada Obama'nın, bu yatırım yoluyla iki ülke ilişkilerinin üzerinde durduğu üç sütunu güçlendirmeye çalıştığı belirtildi. Bu sütunlar,

'Türkiye'nin ‘kuvvetli, canlı, laik bir demokrasisi' olması ve hukukun üstünlüğüne bağlılığı, NATO'daki önemli rolü ve AB üyeliği için çabası.

Ve Obama'nın ABD'nin İslam dünyasındaki imajını onarma çabalarının parçası olarak Türkiye'nin potansiyelinin Ortadoğu ve daha geniş Müslüman dünya için bir model olmaya hizmet etmesi' olarak tanımlandı. Ancak Obama yönetiminin Türkiye'ye yaptığı yatırımın karşılıksız kaldığı iddia edildi.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0