Görüş Bildir
Haberler
'Ne Olur Beni Bir Daha Onlarla Muhatap Etmeyin'

'Ne Olur Beni Bir Daha Onlarla Muhatap Etmeyin'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu İzmir Ödemiş’te yaptığı mitingde 'Allah bizi 1 Kasım'dan sonra koaliasyona da muhtaç etmesin. Ne olur beni bir daha Kılıçdaroğlu, Bahçeli ile muhatap etmeyin' dedi.

1 Kasım genel seçimleri için İzmir'i ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, ikinci güne Ödemiş mitingiyle başladı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada “İstikamet belli, menzil belli. 1 Kasım'da tek başına iş başına demeye geliyoruz. İzmir'de farklı bir seçimi tablosuyla karşı karşıya olacağız. Türkiye bir kez daha güven diyecek istikrar diyecek. Bir kez daha kaosa hayır diyecek' dedi.

Alandaki vatandaşların “Dik dur eğilme, bu millet seninle' sloganları üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Efelerin çocukları, kuyavi milliyeciler başlarını eğdiler mi? Efelerin çocukları, bizler baş eğer miyiz? Sizin topraklarınızda yetişen, idam sehpasına giden Menderes, baş eğdi mi? Biz baş eğer miyiz? Yedi düvele baş eğer miyiz? 1 Kasım'dan itibaren ekmeğimiz, aşımız büyüyecek. Bu ülkenin istikrarı, gelecek hayalleri kazanacak' dedi.

'Allah bizi koalisyona muhtaç etmesin'

Seçim vaatlerini de sıralayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Biz seçim beyannamemizi toplumun her kesimiyle görüşüp yaptık. Biz bunları söyledik. Birileri de, hain teröristlere, Ankara'da katliam yapanlara dönüp haykıracaklarına, 'devlete katil' diyor. Biz müşfik bir devletiz' dedi. 13 yıl önce iktidar oldukları zamanı da hatırlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “2002 yılında bu ülkede maaş ödemekten acizdi. IMF'den borç istiyorlardı. Şimdi borcumuzu ödedik. Nereden geldi bu kaynaklar? Halkımızla birlikte yürümekten geldi. Hortumları kesmekten geldi. Gece gündüz çalışmayla geldi. Kimse bizi tekrar namerde muhtaç edemez. Öyle bir gayret sarf edeceğiz ki. Bir daha bu memlekette, değil namerde merte bile muhtaç olmayacak' dedi.

1 Kasım seçimleri öncesinde, tek başına iktidar olmak için destek isteyen ve koaliasyona da kendilerinin muhtaç edilmemesini isteyen, muhalefet liderlerini set bir dille eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü,

'Ne olur beni Kılıçdaroğlu'yla Bahçeli ile muhatap etmeyin'

“Allah bizi 1 Kasım'dan sonra koaliasyona da muhtaç etmesin. Mührünüzü öyle sağlam basın ki, eşinizi, çocuğunuzu, komşunuzu, öyle sağlam götürün ki sandığa, ne olur beni bir daha Kılıçdaroğlu'yla Bahçeli ile muhatap etmeyin. Kılıçdaroğlu, bırakın hükümet kurmak gibi ciddi bir şeyi, terörle mücadelede baş başa görüştüğümüzdeki sırları bile saklamayacak kadar ciddiyetsiz davrandı. Bahçeli'yle muhatap etmeyin. Bahçeli'yle bir daha görüşüp hayır demesine muhatap etmeyin. 1 Kasım'da tek başına iktidara getirecek misiniz?' dedi.

'Kılıçdaroğlu Bahçeli'ye başbakanlık önerdi'

7 Haziran seçimlerinden sonra muhalefet partilerinin tutumlarını eleştiren, halkın istediğini yapmamakla suçlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye'de siyaset yapan her partinin Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmesi lazım. Herkesin milli duruş göstermesi lazım. Terörün hortladığı böyle zamanlarda yan yana durmamız gerekmez mi? 

7 Haziran'dan sonra muhalefetin yaptıklarına bakın. Milletimiz, 'yan yana gelin birlik yapın' dedi. 'Koaliasyon yapın' dedi. Ak Parti, iktidar olmasın diye. Kılıçdaroğlu, gitti Bahçeli'ye başbakanlık teklif etti. Başbakanlığı millet verir, millet.

'Bahçeli hep 'hayır' dedi'

Sayın Bahçeli, bu güne kadar millet yararına evet dediğini gördünüz mü? Hep hayır diyor. Gittik konuştuk, kendisiyle, 'bu memleket dümensiz kalmasın' dedik. 'Hayır' dedi. 'Bir seçim hükümeti kuralım' dedik, 'hayır' dedi. 'Biz seçime gidelim, azınlık hükümeti kuralım' dedik, 'hayır' dedi. 'Birlikte mecliste seçim kararı alalım' dedik, 'hayır' dedi. Çok açık, korkuyorlar bunlar, korkuyorlar. Seçim meydanına çıkmaktan koruyorlar. Biz yiğit Mehmetçiklerimizle, polislerimizle, dağda, ovada Türkiye'nin her yerinde, terörle mücadele ederken Bahçeli, kenara çekildi. Mücadelemizi izledi. Onların görevi izlemek, bizim görevimiz teröristlerle mücadele etmek. Sayın Bahçeli'nin herhangi bir şehidimizin acısını paylaşıp da, mücadele ettiğini gördünüz mü? Köşesinde oturup, bizim ne söyleyeceğimizi, bekledi. Biz hiçbir tehditlerden korkmadık, korkmayacağız. Çünkü biz Allah'a sırtımızı vermişiz' dedi.

Mücahit Bektaş / DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
54
23
20
15
9
0