Görüş Bildir
Haberler
"NATO'nun IŞİD'e Karşı Askeri Harekat Kararı Yok"

"NATO'nun IŞİD'e Karşı Askeri Harekat Kararı Yok"

Batuhan
05.09.2014 - 15:36

Rasmussen'den Rusya'yı Suçladı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya’nın, Ukrayna’ya yönelik tutumuyla uluslararası kuralları çiğnediğini söyledi.

Galler'de başlayan NATO 2014 Zirvesi'nde ana Gündem maddelerinden olan Rusya-Ukrayna krizini üzerine gerçekleştirilen NATO Ukrayna Komisyonu toplantısı sona erdi. Komisyon toplantısı bitiminde Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez bir Avrupa ülkesinin bir başka Avrupa ülkesine asker çıkarttığını vurgulayarak, 'Rusya uluslararası kuralları çiğnemektedir ve Ukrayna'da Ukrayna ile savaşmaktadır. Rusya sorunu çözmek yerine derinleştirmeyi seçmiştir. Rusya barışa yanaşmamaktadır' dedi.

Basın toplantısı sırasında sık sık 'politik bir çözümü' tercih ettiğini vurgulayan Rasmussen, 'Kimsenin bu sorunun çözümü için savaş istediğini düşünmüyorum. Ekonomi, enerji ve savunma alanlarında ambargolar ile Rusya'yı uluslararası anlamda izole etme yoluna gideceğiz' diye konuştu.

'NATO Ukrayna'nın yanındadır ve Ukrayna'nın kendi güvenliğini sağlayabilmesine yardım edecektir' diyen Rasmussen, NATO'nun Ukrayna'ya 15 milyon Euro'luk bir yardım yapacağını da belirtti. NATO Genel Sekreteri Rasmussen Ukrayna'nın NATO üyeliği hakkındaki bir soruya ise, 'NATO ile birlikte nasıl bir gelecek kuracağına Ukrayna halkı karar verecektir' şeklinde yanıt verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ise 'NATO liderlerinin bugünkü kadar yoğun desteğini görmemiştim. Liderler ikili görüşmelerde de savunma alanında yardımlarla Ukrayna'ya kuvvetli bir dayanışma isteğinde olduklarını gösterdiler' ifadelerini kullandı. Ukrayna'nın barış için mücadele ettiğini belirten Poroşenko, 'Savaşın bedelini sivillerin ölümüyle en yüksek şekilde Ukrayna ödemektedir' dedi. Poroşenko ayrıca isyancıların elindeki esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

IŞİD Konusu

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, zirvede NATO'nun Irak'ta IŞİD'e karşı

doğrudan askeri harekata dahil olması konusunu görüşmediklerini ifade

ederek, 'Bu konuda bir talep almadık' dedi.

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/rasmussen-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0