Görüş Bildir
Haberler
'Terörün Dini, Mezhebi Olmaz'

'Terörün Dini, Mezhebi Olmaz'

Batuhan
11.01.2015 - 10:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ile Fransa'ya gidiyor. Geçen hafta gerçekleşen saldırılarla sarsılan Fransa'daki Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılacak olan Davutoğlu, 'İstihbarat birimlerimiz arasında tam bir işbirliği var' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, üç günde, üçü saldırgan 20 kişinin öldüğü Fransa'ya hareketinden önce havalanında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Paris'te 'teröre karşı birlik' mesajı verilecek Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılacak olan Davutoğlu, 'Terör saldırıları karşısındaki tutumumuzu bir kere daha dünyaya göstermiş olacağız. Terörün dini, mezhebi, etnik kökeni olmaz. Bu olayı İslam dünyasına ve Müslümanlara karşı kampanyaya çevirmek isteyen çevrelere karşı en güçlü cevabı vereceğiz' dedi.

Süpermarket saldırısını gerçekleştiren Amedy Coulibaly’in eşi Hayat Boumeddiene’in saldırıdan önce Türkiye’den Suriye’ye geçtiği iddiaları hakkındaki soruya Davutoğlu, “Türkiye hangi ülkede olursa olsun herhangi bir ülkede terör faaliyeti söz konusu olduysa çok yakın işbirliği içinde oldu. Bu çerçevede istihbarat birimlerimiz arasında tam bir işbirliği var. Açıklanması gereken bir husus olduğunda açıklama yapılır” yanıtını verdi. Ancak 'Milyonlarca turistin geldiği bir ülke. Önceden bir ihbar söz konusu olmaması halinde engellenmesi çok güç oluyor.' diye de ekledi.

Akşam saatlerinde Almanya’ya geçeceğini belirten Davutoğlu, 'Sayın Merkel ile önceden planlanmış ikili ziyareti gerçekleştireceğiz. Perşembe günü Brüksel’e gideceğim' diye konuştu.

Onlarca ülke devlet başkanı, başbakan ve bakan düzeyinde Paris'teki Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılacak. Etkinliğe katılacak liderler, Paris’in Voltaire Meydanı’ndan Nation Meydanı’na, kortejle birlikte yürüyüş yapacaklar.

Paris'te, Çarşamba günü mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda 12 kişi ölmüştü. Ertesi gün bir kadın polis memuru öldürüldü. Cuma günü ilk saldırının faili Kouachi kardeşler sığındıkları bir matbaada kuşatıldı. Aynı saatlerde Amedi Coulibaly adlı saldırgan Paris'te bir Yahudi marketinde yaklaşık 20 kişiyi rehin aldı. Akşam satlerinde yapılan operasyonlarda üç saldırgan da öldürüldü. Marketteki dört rehine de hayatını kaybetti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ter...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0