Görüş Bildir
Haberler
'Gülen, ABD'den Kaçmaya Hazırlanıyor'

'Gülen, ABD'den Kaçmaya Hazırlanıyor'

Deniz Gök
24.09.2016 - 11:22 Son Güncelleme: 24.09.2016 - 13:40

15 Temmuz darbe girişiminin emrini verdiği suçlamasıyla ABD'den iadesi istenen Fetullah Gülen'in ABD'den kaçma hazırlıkları yaptığı iddia edildi. Yeni Şafak'ın dile getirdiği iddiaya göre Gülen'in kaçış listesinde Belçika, Brezilya ve Kanada bulunuyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye bir süredir FETÖ ve 15 Temmuz'u anlatmak, Gülen'in ABD'den iadesini sağlamak amacıyla girişimlerde bulunuyor ve Washington'a heyetler gönderiyor. Bu çerçevede son olarak 13 Eylül'de Adalet Bakanlığı tarafından Gülen'in tutuklanması talebiyle ABD'ye bir de yazı gönderilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde FETÖ ile ilgili ABD'ye 85 koli dosyanın gönderildiğini açıklamış, 'Darbe girişimin arkasında Pensilvanya'daki şahsın olduğunu Amerikalı dostlarımıza anlatamıyoruz, kabul ettiremiyorz' demişti. ABD ise Gülen'in iadesine yargının karar vereceğini belirterek hukuki süreci işaret etmeyi sürdürüyor.

'Kaçmak için hazırlık yapıyor'

Yeni Şafak gazetesinin bugünkü manşetinde yer alan haberde, istihbarat birimlerinin Gülen'in başka bir ülkeye gitmek için hazırlık yaptığını belirlediği öne sürüldü. 

Gülen'in gitmeyi planladığı ülkelerin başında Belçika'nın geldiği, diğer iki ülkenin ise Brezilya ve Kanada olduğu iddia edildi.

Yeni Şafak'ın bugünkü manşeti

Yeni Şafak'ın bugünkü manşeti

Gazetenin haberinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'Gülen'in bir kaçış arayışı içinde olduğuna dair istihbari bilgiler elimize ulaşmıştır. Bazı ülkelerde FETÖ mensupları uygun yer arayışı içindeler' şeklindeki ifadelerine yer verildi. Gülen için Belçika'da bir çiftlik evi alındığı öne sürüldü.

İlgili kısım şu şekilde:

'Bozdağ'ın sözleri üzerine gözler, Gülen'in kaçmayı planladığı ülkelere çevrildi. Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'ye yalvaran Gülen'in, yargılanmaktan kaçmak için hazırlık yaptığı ülkelerin başında Belçika geliyor. 

Gülen'e yakın isimlerden Pensilvanya'da bulunan eski emniyet müdürü Ahmet Sait Yayla'nın birkaç kez ABD'den Belçika'ya gidip geldiği tespit edildi. FETÖ'nün Belçika'da Gülen'in yerleşmesi için bir çiftlik evi bile satın aldığı öğrenildi.'

"Brezilya'dan sığınma talep etti"

"Brezilya'dan sığınma talep etti"

Gazete, Dilma Rousseff'in de 17/25 Aralık benzeri bir kumpasa kurban gittiğini savundu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gülen'in kaçmak için hazırlık yaptığı ikinci ülkenin Brezilya olduğu belirtilen haberde, Gülen'in Brezilya'dan siyasi sığınma talebinde bulunduğu da öne sürüldü.

Haber şu şekilde devam etti:

'17-25 Aralık darbe girişimiyle hükümeti düşürmeye çalışan FETÖ ve arkasındaki güçlerin kumpasları Türkiye'de tutmamış, oysa aynı senaryo Brezilya'da denenmiş ve başarılı olmuştu. Gülen'in darbenin başarılı olduğu ülkeye sığınma talebinde bulunması dikkat çekti. Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff'e 'yolsuzluk' iddiasıyla kurulan kumpas başarılı olmuş, Brezilya Senatosu, Rousseff'i önce geçici olarak, daha sonra da tamamen görevden alma kararı vermişti. '

'Gülen'in kaçmak için planladığı üçüncü ülke ise Kanada'

Haberde Gülen'in kaçmak için planladığı 3. ülkenin ise Kanada olduğu, coğrafi yakınlıktan dolayı buranın da değerlendirildiği ve örgüt üyelerinin burada da bir çiftlik evi aldıkları öne sürülüyor.

Gülen'in yeni bir mesaj verdiği iddiası

Gülen'in yeni bir mesaj verdiği iddiası

Gülen, son videosunda konuşması sırasında bir koltuktan diğerine geçmişti. Bunun da bir mesaj olduğu yorumları yapılmıştı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
58
29
10
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M

ABD topu taça atıyor, adamı başka yere nakledip bizde Gülen diye biri yok, diyecek ...

Mr Logical

Sakın ABD'de sizi kandırmış olmasın :O (Biz şok!!!)

zey

Zaten ya kaçacak ya da öldü cart curt olacak. Nah verirler onu

MagOrwell

Yav kime inanacagimi şaşırdım. Sol haberde de başka birşey deniliyor.

Mr Logical

Ne deniyor?