Görüş Bildir
Haberler
'Esad Dahil Tüm Taraflarla Görüşülmeli'

'Esad Dahil Tüm Taraflarla Görüşülmeli'

Deniz Gök
24.09.2015 - 19:06 Son Güncelleme: 24.09.2015 - 20:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'deki iç savaşın sonlandırılması için Devlet Başkanı Beşar Esad da dahil olmak üzere tüm taraflarla görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Brüksel'de Türk gazetecilerin sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de bir Suriye konferansının toplanması ve buraya İran, Rusya, ABD ve Suriye'deki taraflar ile Arap Birliği davet edilerek bir çözüm üretilmesi gerektiğini daha önce tekrar tekrar ifade ettiklerini hatırlattı.

O dönem önerilerinin hükümet tarafından dikkate alınmadığını belirten Kılıçdaroğlu, 'Suriye'deki olayın iç savaşın sonlandırılması için Esad da dahil, görüşülmesi gereken bütün taraflarla görüşülmeli' dedi.

ABD ve Almanya'nın Suriye krizinin çözülmesi için Beşar Esad'in iş başında olmasını birinci öncelikli sorun olarak görmediğine işaret eden Kılıçdaroğlu, 'Suriye sorununu bir kişiye indirgemek büyük bir hatadır. Gerçeği görmemektir. Suriye sorunu çok boyutlu bir sorundur. Bu çerçevede ele alınmak ve değerlendirilmek zorundadır' şeklinde konuştu.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0