Görüş Bildir
Haberler
"Bayern'i Barça'ya Çevirmeye Çalışmıyorum"

"Bayern'i Barça'ya Çevirmeye Çalışmıyorum"

Fatih
05.08.2014 - 22:02

"Bayern'i Barça'ya Çevirmeye Çalışmıyorum"

İspanyol antrenör, Alman futbol yapısını değiştirmek gibi bir amacının olmadığını ve yanlış dedikodular üretildiğini ifade etti.

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola , Bavyera ekibini Barcelona 'nın Alman versiyonuna çevirmeye çalıştığı dedikodularına sert çıktı.

Katalan teknik adam, Camp Nou'daki 2008 ve 2012 yılları arasındaki görev sürecince, 3 lig şampiyonluğu, 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2 Dünya Kulüpler Şampiyonluğu ve 2 İspanya Kral Kupası kazandı.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e yarı finalde elenerek ağır eleştirilere maruz kalan Guardiola, 'Futbolcularıma uyum sağlamaya çalışıyorum. Sonuçta her zaman düşündüğünüzü sahaya yansıtamazsınız. Burada taktikten önce konuşmamız gereken futbolcularımın oyun stilleri.' şeklinde konuştu.

Önemli olanın sistemden çok taktik-oyuncu uyumu olduğunu belirten başarılı hoca, 'Önce oyuncuların yetenekleri ve mentalitelerini analiz etmeli. Sonrasında ufak değişikliklerle bunu mükemmel hale getirmeliyiz.' dedi.

Amacının toptan bir değişikliğe gitmek olmadığını vurgulayan Pep, 'Buraya Bayern Münih ve Alman futbol kültürünü değiştirmeye gelmedim. Sadece bir adaptasyon sıkıntısı yaşıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Goal.com

Kaynak: http://www.goal.com/tr/news/446/alman...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın