Görüş Bildir
Haberler
'100 Bin Iraklı Sivil Türkiye ve Suriye'ye Kaçabilir'

'100 Bin Iraklı Sivil Türkiye ve Suriye'ye Kaçabilir'

ATKN
17.10.2016 - 15:21

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Musul operasyonu nedeniyle yaklaşık 100 bin sivilin Türkiye ve Suriye'ye kaçmaya başlayabileceği uyarısını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), bugün yaptığı açıklamada 100 bin Iraklının, IŞİD'i Musul kentinden çıkartmak için başlatılan Musul operasyonu nedeniyle Türkiye ve Suriye'ye kaçmak zorunda kalabileceğini açıkladı.

'61 milyon dolarlık ek finansman sağlanmalı'

'61 milyon dolarlık ek finansman sağlanmalı'

Reuters'ın haberine göre UNHCR ayrıca yerlerinden olacak insanlar için çadır, kamp, kış malzemeleri ve soba satın alınması için 61 milyon dolarlık ek finansman sağlanmasını istedi.

UNHCR, açıklamada 'Musul'daki olayların 100,000 Iraklının Suriye ve Türkiye'ye kaçmasına neden olabileceğinden kaygı duymaktadır. Suriye'de 90,000 Iraklıyı karşılamak için hazırlık planlarımızı uyguluyoruz' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Operasyon başarılı olursa göç dalgası yaşanmaz'

'Operasyon başarılı olursa göç dalgası yaşanmaz'

Bugün bakanlar kurulu toplantısı sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Musul operasyonuna ilişkin konuştu.

Musul operasyonunun başarılı olması halinde bir göç dalgası yaşanmayacağına işaret eden Kurtulmuş, bu konuyla ilgili şunları kaydetti:

'Zaten Musul'da operasyon yanlış yapılır, orada birtakım Musul'a ait olmayan milis güçler getirilip Musul'un içine sokulursa Allah muhafaza Musul'da çok farklı şeyler de olabilir. Bu, bölge barışına da çok ilave bir yük demektir, barışın ortadan kalkması bakımından, Türkiye için de ilave bir göçmen dalgası demektir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
207
183
50
10
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Gelin aq siz de gelin aq.. Biz olmasak bunların yatacakları yerleri yok aq. Neden arap ülkeleri bunları kabul etmiyor? Nerede ırk ve din kardeşliği? İşte ark... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Çocukları ve kadınları tenzih ediyorum. (15 yaşlarında olan Türkmen gençlerinin ve Türkmen kadınlarının Suriye'deki mücadelelerine rağmen.)

Can Özdemir

Arkadaş yaşadığımız coğrafyayi sikeyim ya!!! yüz yıllardır savaşın bitmediği 2 komşu ülke ve her olayda mülteci mülteci lanet olsun

Pasif Kullanıcı

Almasınlar neden alıyorlar gitsinler İrana, Suudi Arabistanlarına.

Belphegor

Sizi buraya sokanın da,sizinle buraya gelenin de,bizzat sizin de amk.Filistinlileri de getirin,Afganlar felan da gelsin,biz çıkalım ülke kasmasın sonra.Hem ç... Devamını Gör