Recep Tayyip Erdoğan 20 Yıl Önce Bugün Siirt Ara Seçimiyle Meclise Girdi, Saatli Maarif Takvimi: 9 Mart
9 Mart 2023'ten herkese merhaba. Tarih tekerrürden ibaret değilse de geçmiş bize gelecek için çok önemli şeyler anlatır. Bu yüzden takvimimizi elimizden geldiğince geçmişin önemli olayları ile donatmaya çalışırken bir taraftan da hoşunuza gidebilecek maddeleri eklemeye gayret ediyoruz. Bu takvim etkileşimli olduğu için sizlerin yorumları ve katkıları da bizim için ayrıca değerli. Yaşadığımız bu kötü günlerde hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bir nebze de olsa kafanızı dağıtabileceğimizi düşünerek takvimimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Yarın görüşürüz dostlar!
Bugünü Onlara Borçluyuz! Hepimizin Daha İyi Bir Geleceğe Sahip Olması İçin Korkusuzca Savaşmış 15 Ünlü Kadın
Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta dünya çapında kutlanıyor. Bugün, bizi kadın haklarında kaydedilen ilerlemeyi düşünmeye itiyor. Ne yazık ki, tarih boyunca kadınlar cinsiyetçi ön yargılarla mücadele etmek ve dünyayı değiştirecek kadar güçlü olduklarını kanıtlamak için çabaladı. Kadın hakları sonunda kazanıldığında birçok kişi uğruna savaş vermişti. İşte bugün o savaşçıların, emekçi kadınlar günü... Onlar bugünkü haklarımıza sahip olmamız uğruna çalıştılar ve sonunda düzeni değiştirmeyi başardılar. Elbette burda sayacağımızdan çok daha fazla isim var. Gelin bu ilham verici kadınların bazıları kimlermiş bir bakalım... 👇
Pakistan İslam Cumhuriyeti: Bayrağı, Nüfusu ve Tüm Detaylarıyla Pakistan Rehberi
Pakistan veya resmi adı ile Pakistan İslam Cumhuriyeti, dünyanın en büyük beşinci ülkesidir. Aynı zamanda en kalabalık ikinci Müslüman topluluğudur. Güney Asya'nın çok ırklı kalabalık ülkesi Pakistan, siyasi istikrar ve sürekli sosyal kalkınma elde etmek için varlığı boyunca mücadele etmiştir. Başkenti İslamabad olan Pakistan, laik fikirleri benimseyen bir parlamenter demokrasi olarak kuruldu ancak ülkede defalarca askeri darbeler yaşandı. Urdu ve Fars dilinde 'Pak ülke' anlamına gelen Pakistan, bugün düşük okur yazarlık ve yolsuzluk gibi çeşitli problemlerle boğuşmaya devam ediyor.Bu içeriğimizde Pakistan İslam Cumhuriyeti hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Amerikalı Fabrika İşçisi Kadınlar 166 Yıl Önce Bugün Büyük Bir Grev Başlattı, Saatli Maarif Takvimi: 8 Mart
8 Mart 2023'ten herkese merhaba. Tarih tekerrürden ibaret değilse de geçmiş bize gelecek için çok önemli şeyler anlatır. Bu yüzden takvimimizi elimizden geldiğince geçmişin önemli olayları ile donatmaya çalışırken bir taraftan da hoşunuza gidebilecek maddeleri eklemeye gayret ediyoruz. Bu takvim etkileşimli olduğu için sizlerin yorumları ve katkıları da bizim için ayrıca değerli. Yaşadığımız bu kötü günlerde hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bir nebze de olsa kafanızı dağıtabileceğimizi düşünerek takvimimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Yarın görüşürüz dostlar!
Gazeteci Çetin Emeç 33 Yıl Önce Bugün Suikaste Uğradı, Saatli Maarif Takvimi: 7 Mart
7 Mart 2023'ten herkese merhaba. Tarih tekerrürden ibaret değilse de geçmiş bize gelecek için çok önemli şeyler anlatır. Bu yüzden takvimimizi elimizden geldiğince geçmişin önemli olayları ile donatmaya çalışırken bir taraftan da hoşunuza gidebilecek maddeleri eklemeye gayret ediyoruz. Bu takvim etkileşimli olduğu için sizlerin yorumları ve katkıları da bizim için ayrıca değerli. Yaşadığımız bu kötü günlerde hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bir nebze de olsa kafanızı dağıtabileceğimizi düşünerek takvimimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Yarın görüşürüz dostlar!
Uyku Bozukluğundan Mental Bozukluklara Lodoslu Havaların İnsan Psikolojisi Üstüne Olan İlginç Etkileri
Lodoslu havaların baş ağrısına ya da uykuya neden olduğunu daha önce duymuşuzdur. Ancak lodosun etkisi bunlarla sınırlı değil. Tarih boyunca lodosun bireysel ve sağlık açısından etkileri olduğu kadar toplumsal anlamda da yankı uyandırmıştır. Örneğin devlet adamları lodos zamanı önemli işlerini ertelerdi. Öyle ki devlet işlerini bile aksatırdı... Diğer etkileriyle ilgili ayrıntılara ise içeriğimizden ulaşabilirsiniz.👇
Tarihinden Yerleşimine Teos Antik Kenti Rehberi: Sığacık'taki Eşsiz Antik Liman Kentini Keşfedin!
Teos Antik Kenti, İzmir'in Seferihisar ilçesinin Sığacık Mahallesinde yer alıyor. Eşsiz bir liman kenti olan Teos Antik Kenti, İzmir'in 60 kilometre kadar güneybatısında bulunuyor. Burası, gerek tarihi gerekse de kültürü ile benzersiz bir nokta. Isthmos adı verilen küçük bir yarımada üzerine kurulan ve gelişen Teos Antik Kenti, Hellenistik ve Roma dönemi kalıntıları, Dionysos Tapınağı, Agora, Tiyatro, Odeaon, Surlar ve Teos Antik Liman gibi ören yerleri ile dikkat çekiyor. Ziyaretçilerine eşsiz bir tarih sunan bu kent, geçmişin izlerini en iyi şekilde yansıtıyor.Bu içeriğimizde Teos Antik Kenti hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
AB'ye Üyelik Sürecinde 28 Yıl Önce Bugün Gümrük Birliği Anlaşmasını İmzaladık, Saatli Maarif Takvimi: 6 Mart
6 Mart 2023'ten herkese merhaba. Tarih tekerrürden ibaret değilse de geçmiş bize gelecek için çok önemli şeyler anlatır. Bu yüzden takvimimizi elimizden geldiğince geçmişin önemli olayları ile donatmaya çalışırken bir taraftan da hoşunuza gidebilecek maddeleri eklemeye gayret ediyoruz. Bu takvim etkileşimli olduğu için sizlerin yorumları ve katkıları da bizim için ayrıca değerli. Yaşadığımız bu kötü günlerde hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bir nebze de olsa kafanızı dağıtabileceğimizi düşünerek takvimimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Yarın görüşürüz dostlar!
Osmanlı Hükûmeti Bakanlarıyla Görüştü ve "İş Birliğine Hazırım" Dedi, Atatürk'ün Günlükleri: 6-12 Mart
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.' derken onu daha iyi anlayabilmek için eylemlerini, söylemlerini anlamamız gerektiğini ifade eder. İşte bu yüzden biz de onun günlüklerinden yola çıkarak onu daha iyi anlayalım istedik. Bakalım Büyük Kurtarıcı geçmişte, 6-12 Mart arasında neler yapmıştı?Kaynak: Atatürk Araştırma MerkeziKronolojik Fotoğraflar: İşte Atatürk
Güneş Tanrısı Ra'dan Ölüm Tanrısı Anubis'e: Antik Mısır Uygarlığının En Önemli Tanrılar ve Tanrıçaları
Antik Mısır, Nil Nehri'nin vadisinde MÖ 3000'lerden MÖ 30'a kadar varolmuş bir uygarlıktır. Bu uygarlık hepimizin bildiği gibi piramitler, tapınaklar, heykeller, hiyeroglifler ve mumyalar gibi benzersiz kültürel eserleriyle tanınmaktadır. Antik Mısır toplumu, firavunların liderliği altında bir hiyerarşiye sahipti ve din, sanat ve bilim gibi alanlarda önemli başarılar elde ettiler. Peki dini inançları nasıldı? Antik Mısırlılar, birçok tanrıya inanırlardı ve bu tanrıların her biri için birçok tapınak ve heykel inşa ettiler.Antik Mısır Uygarlığında inanılan en önemli Tanrı ve Tanrıçaları sizler için derledik!
Joseph Stalin, 80 Yıl Önce Bugün Hayata Gözlerini Yumdu; Saatli Maarif Takvimi: 5 Mart
5 Mart 2023'ten herkese merhaba. Tarih tekerrürden ibaret değilse de geçmiş bize gelecek için çok önemli şeyler anlatır. Bu yüzden takvimimizi elimizden geldiğince geçmişin önemli olayları ile donatmaya çalışırken bir taraftan da hoşunuza gidebilecek maddeleri eklemeye gayret ediyoruz. Bu takvim etkileşimli olduğu için sizlerin yorumları ve katkıları da bizim için ayrıca değerli. Yaşadığımız bu kötü günlerde hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bir nebze de olsa kafanızı dağıtabileceğimizi düşünerek takvimimizi hazırlamaya devam ediyoruz. Yarın görüşürüz dostlar!