Görüş Bildir
Türk Ordusu 103 Yıl Önce Bugün Maraş'ı Fransızların Elinden Kurtardı, Saatli Maarif Takvimi: 12 Şubat
12 Şubat 2023'ten herkese merhaba. Tarih tekerrürden ibaret değilse de geçmiş bize gelecek için çok önemli şeyler anlatır. Bu yüzden takvimimizi elimizden geldiğince geçmişin önemli olayları ile donatmaya çalışırken bir taraftan da hoşunuza gidebilecek maddeleri eklemeye gayret ediyoruz. Bu takvim etkileşimli olduğu için sizlerin yorumları ve katkıları da bizim için ayrıca değerli. Yaşadığımız bu kötü günlerde hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bir nebze de olsa kafanızı dağıtabileceğimizi düşünerek takvimimizi yapmaya devam ediyoruz. Yarın görüşürüz dostlar!
Üniversite Öğrencisi Özgecan Aslan 8 Yıl Önce Bugün Vahşice Katledildi, Saatli Maarif Takvimi: 11 Şubat
11 Şubat 2023'ten herkese merhaba. Tarih tekerrürden ibaret değilse de geçmiş bize gelecek için çok önemli şeyler anlatır. Bu yüzden takvimimizi elimizden geldiğince geçmişin önemli olayları ile donatmaya çalışırken bir taraftan da hoşunuza gidebilecek maddeleri eklemeye gayret ediyoruz. Bu takvim etkileşimli olduğu için sizlerin yorumları ve katkıları da bizim için ayrıca değerli. Yaşadığımız bu kötü günlerde hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bir nebze de olsa kafanızı dağıtabileceğimizi düşünerek takvimimizi yapmaya devam ediyoruz. Yarın görüşürüz dostlar!
Yoksullara Yardım İçin Oluşturulan Hayır Kurumları: İmaret Nedir?
İmaretler, Osmanlı'nın en önemli hayır kurumlarından biridir. Yoksullara yardım amacıyla oluşturulan imarethaneler, ilk başlarda  şehir dışından gelenlere, yolculara, yoksul ve düşkünlere yiyecek, giyecek ve sağlık yardımı yaparken daha sonra sadece yemek verilen yerlere dönüşmüştür. İmarethanelerin giderleri, imareti yapan kişinin kurduğu vakıf yardımıyla karşılanırdı.Bu içeriğimizde imaretler hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Zatürre Teşhisi Konuldu, Selanik'te Doğduğu Ev Satın Alındı; Atatürk'ün Günlükleri: 6-12 Şubat
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.' derken onu daha iyi anlayabilmek için eylemlerini, söylemlerini anlamamız gerektiğini ifade eder. İşte bu yüzden biz de onun günlüklerinden yola çıkarak onu daha iyi anlayalım istedik. Bakalım Büyük Kurtarıcı geçmişte, 6-12 Şubat arasında neler yapmıştı?Kaynak: Atatürk Araştırma MerkeziKronolojik Fotoğraflar: İşte Atatürk
ABD 6. Filosu 54 Yıl Önce Bugün Boğaz'a Geldi ve Protesto Edildi, Saatli Maarif Takvimi: 10 Şubat
10 Şubat 2023'ten herkese merhaba. Tarih tekerrürden ibaret değilse de geçmiş bize gelecek için çok önemli şeyler anlatır. Bu yüzden takvimimizi elimizden geldiğince geçmişin önemli olayları ile donatmaya çalışırken bir taraftan da hoşunuza gidebilecek maddeleri eklemeye gayret ediyoruz. Bu takvim etkileşimli olduğu için sizlerin yorumları ve katkıları da bizim için ayrıca değerli. Yaşadığımız bu kötü günlerde hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz. Bunun yanında bir nebze de olsa kafanızı dağıtabileceğimizi düşünerek takvimimizi yapmaya devam ediyoruz. Yarın görüşürüz dostlar!
Reklam
'Hükümet Aciz Kaldı' Söylemleri Doğru mu? 17 Ağustos 1999 Depreminde Ecevit Günlerce Bölgeye Gitmedi mi?
Türkiye'nin jeopolitik konumu yıllarca Milli Eğitim sisteminin temelini oluşturdu. Bu konum ülkemize birçok avantaj kazandırırken, birçok dezavantajı da vardı. En büyük sorunlarından biri fay hatları üzerinden olan bir coğrafya olmasıydı. Bu da yaşanan şiddetli depremlerin yıkımını yönetimler, siyasetçiler ve özellikle iktidarlar için zorlaştırıyordu. 6 Şubatta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 9 saat arayla aynı bölgede olan iki büyük depremle mücadele ediyoruz. Deprem arama ve kurtarma çalışmalarında enkazda yaşayan kimse olup olmadığını anlamak için ekiplerin 'Sesimi duyan var mı?' diye bağırması Türkiye 24 yıl önce sembol olmuştu. En son 17 Ağustos 1999'da bu şiddet ve büyüklükte bir depremle karşılaşılan Türkiye'de o dönem ile ilgili söylenenlerin ne kadarı gerçek bakmak istedik.
Reklam
Reklam
ABD 45 Yıl Önce Bugün Kıbrıs Dolayısıyla Türkiye'ye Ambargo Uygulamaya Başladı, Saatli Maarif Takvimi: 5 Şubat
5 Şubat 2023'ten herkese günaydın, iyi günler, iyi akşamlar ve iyi geceler! Tarih tekerrürden ibaret değilse de geçmiş bize gelecek için çok önemli şeyler anlatır. Bu yüzden takvimimizi elimizden geldiğince geçmişin önemli olayları ile donatmaya çalışırken bir taraftan da hoşunuza gidebilecek maddeleri eklemeye gayret ediyoruz. Bu takvim etkileşimli olduğu için sizlerin yorumları ve katkıları da bizim için ayrıca değerli. Bugünü isterseniz biraz dinlenerek geçirelim ki yarını sendromsuz atlatalım. Hafta sonu çalışan emekçilere ise kolaylıklar. Yarın görüşürüz dostlar!
Reklam
Reklam
TSK, 26 Yıl Önce Bugün Tank ve Zırhlı Eğitim Araçlarını Sincan'dan Geçirdi; Saatli Maarif Takvimi: 4 Şubat
4 Şubat 2023'ten herkese günaydın, iyi günler, iyi akşamlar ve iyi geceler! Tarih tekerrürden ibaret değilse de geçmiş bize gelecek için çok önemli şeyler anlatır. Bu yüzden takvimimizi elimizden geldiğince geçmişin önemli olayları ile donatmaya çalışırken bir taraftan da hoşunuza gidebilecek maddeleri eklemeye gayret ediyoruz. Bu takvim etkileşimli olduğu için sizlerin yorumları ve katkıları da bizim için ayrıca değerli. Cumartesi, bugün hareket günü. Kafamıza göre geçen haftanın acısını çıkartalım ki yarın da güzel güzel dinlenebilelim. Hafta sonu çalışan emekçilere ise kolaylıklar. Yarın görüşürüz dostlar!
Tarih Öncesi Dönemdeki Hayvanların Neden Bu Kadar Büyük Olduklarını Hiç Düşündünüz mü?
Devasa büyüklükte olan tarih öncesi çağdaki hayvanlar hala merak ve ilgi uyandıran bir konu. Öyle ki, yüzlerce filme ve diziye konu olmuş ve olmaya da devam ediyor. Hatta gezegenimizde yaşamış en büyük dinozorun hangisi olduğu konusunda bile tartışmalar sürüyor. Peki günümüzden farklı olarak o dönemlerdeki hayvanlar neden bir korku ve aynı zamanda hayranlık unsuru oluşturacak büyüklükteydi? Cevaplar içeriğimizde🤓 👇
Reklam