onedio
Görüş Bildir
Fransa'da Yaşanan Bastille Baskınında Neler Yaşandı?
Bastille Baskını, 14 Temmuz 1789 yılında Fransız Devrimi yaşanırken meydana gelen önemli bir olaydır. Fransız Devrimi'nin nasıl devam edeceğini şekillendiren olaylardan biridir. Fransız Devrimi'nin başlangıcını işaret etti ve özgürlüğün sembolü haline geldi.
Napolyon'un Bir Zamanlar Büyük Giza Piramidi'nde Uyuduğunu Biliyor muydunuz?
Fransa'nın ikonik askeri lideri ve imparatoru Napolyon Bonapart, hırslı fetihleri ve olağanüstü mirasıyla tanınır. Napolyon'la ilgili birçok büyüleyici anekdot arasında ilgi çekici bir hikaye öne çıkmaktadır: Büyük Giza Piramidi'nde geçirdiği iddia edilen gece. Bu yazı, Napolyon'un Mısır'ın antik harikalarına yaptığı iddia edilen ziyaretin tarihsel anlatımlarını, tartışmalarını ve kalıcı etkisini incelemektedir.
1878-1917 Arasında 39 Sene Rus Hakimiyetinde Kalan Kars Şehrinde Rus Mimarisinin İzlerini İnceledik
Türkiye'nin Doğu kapısında bir şehir Kars. Günümüzde kozmopolit ve mistik yapısıyla dikkat çekmeye; romanlara, hikayelere, filmlere konu olmaya devam ediyor. Kars'ın tarihinden gelen zenginlikleri ise başlı başına dikkat çekici. 1878-1917 arasında 39 sene Rus İmparatorluğu hakimiyetinde kalan Kars, Bolşevik Devrimi sonrası Rus birliklerinin çekilmesiyle yeniden topraklarımıza katıldı. Ancak Ruslar, Kars'ta kaldıkları 39 sene içinde şehirde çok sayıda eser bıraktı. Sizler için Kars'taki Rus etkisinin ve mimarisinin izini sürdük. Tarihte bir yolculuğa hazırsanız başlayalım...
Okuyucularını Kelimenin Tam Anlamıyla Öldürebilecek Kitap: Ölüm Duvarlarından Gölgeler
Edebiyat dünyasında okuyucuları büyüleyen, eğlendiren ve hatta korkutan sayısız hikâye vardır. Ancak öyle bir kitap var ki, ölümcül bir güce sahip olduğuna inanılıyor: Ölümün Duvarlarından Gölgeler. Bu yazı, bu esrarengiz kitabın ardındaki ürkütücü hikayeyi, gizemli kökenlerini, okuyucular üzerindeki ürpertici etkilerini ve varlığını çevreleyen kalıcı soruları araştırıyor.
İbn-i Sina'nın 'Tıp Kanunları' Kitabı, Avrupa'da 500 Yıldır Tıbbi Bir Referans Olarak Kullanılıyor!
Tıp ve felsefe üzerine ünlü eserler veren İbn-i Sina, İslam Altın Çağı'nın en önemli doktor, astronom ve düşünürlerindendir. Felsefi görüşleri birkaç yüzyıl boyunca Batılı düşünürlerin ilgisini çekmiş ve kitapları felsefenin en önemli kaynakları arasında yer almıştır.Tıp alanında ise ansiklopedik kitabı El-Kanun fi't Tıbb (Tıp Prensipleri) M.S. 12. yüzyılın sonlarına doğru Latinceye çevrilmiş ve 17. yüzyılın sonuna kadar Avrupa üniversitelerinde tıp çalışmaları için bir başucu kaynağı olmuştur.
Reklam
Geçmişin İzini Sürmek: Sebzelerin Orta Doğu Tarihindeki Rolü
Orta Doğu mutfağı denince akla hemen aromatik baharatların, yumuşak etlerin ve güçlü tatların diyarı gelir. Ancak geleneksel olarak bu bölgenin yemeklerde bel kemiğini sebzeler oluşturmaktadır. Orta Doğu'nun zengin ve bereketli toprakları uzun zamandır bol miktarda sebze sağlayarak bölgenin mutfak kimliğinin önemli bir bileşenini oluşturmuştur.
Reklam
Alanya Kalesi'nin İzinde Bir Gezi: Antalya'nın Tarih Dolu Hazinesi Sizleri Bekliyor!
Antalya'nın çarpıcı güzelliklerini keşfederken, tarihi dokusuyla Alanya Kalesi'ni ziyaret etmeyi unutmayın. Kendine has kültürel özellikleri ve nefes kesen manzaralarıyla, bu kale, Antalya'daki en unutulmaz deneyimlerden birini sunuyor. 250 metreye kadar yükselen bir yarımada üzerinde yer alan bu yapı, adeta bir doğal güzellik ve tarih karışımı. Peki Alanya Kalesine nasıl gidilir, neler yapılır?İşte Alanya Kalesi gezi rehberi:
Mona Lisa Tablosundaki Kadın Gerçekte Kimdir?
Mona Lisa tablosu uzun yıllardır gizemleri ve güzelliği ile sanat severlerin ilgisini topluyor. Peki, Mona Lisa tablosundaki kadın gerçekte kimdir? Gelin beraber cevaplandırmaya çalışalım.
Orta Asya'nın Gelmiş Geçmiş En Güçlü Kavimlerinden Moğol İmparatorluğu ve Moğol İstilaların İç Yüzü
Moğol istilaları, 13. ve 14. yüzyıllarda Moğolların gerçekleştirdiği geniş kapsamlı fetih hareketleridir. Moğol İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü dönemde, Cengiz Han liderliğindeki Moğollar, Asya'nın farklı bölgelerine büyük ordular göndererek birçok ülkeyi fethetmişlerdir. Bu nedenle orduları güçlü olan Moğol kavimi tarih boyunca birçok yeri istila etmiştir. Biz de bu içerikte sizlere Moğolların yaptıkları fetihlerden bahsedeceğiz.
Reklam
Dünden Bugüne Moğol İmparatorluğu'nun Kuruluşu, Fetihleri ve Yıkılışı
Moğol İmparatorluğu, 13. ve 14. yüzyıllar arasında Orta Asya kökenli bir imparatorluk olarak tarihe geçmiştir. Cengiz Han'ın liderliğinde kurulan ve oğlu ve torunları tarafından genişletilen bu imparatorluk, dünya tarihindeki en büyük imparatorluklardan biri olarak kabul edilir. Biz de bu içerikte sizlere Moğol İmparatorluğu'nun kuruluşunu, gerçekleştirdiği fetihleri ve nihayetinde nasıl yıkıldığını anlatacağız.
İslam Tarihinde Büyük İşlere İmza Atmış Ama İsmi Unutulmuş Olan 7 Efsanevi Kadını Tekrar Hatırlayalım!
İnsanlık tarihi, milattan önceki zamanlardan beri süregelen uzun bir süreç. Bu süreçte birçok kral ve kraliçe tahta gelmiş tahttan inmiş, birçok savaş yaşanmış ve yeni eğitim dönemlerine girilmiş. Bütün bunlar olurken kadınlar da önemli işler yapıp, insanlığa faydalar sağlayan pek çok icatta bulunmuşlar. Gelin İslam Tarihi için önemli kişiler olan ama haklarında hiç konuşulmayan bu kadınlara haklarını verelim ve onları tanıyalım!
Reklam
Reklam
Antik Çağ'dan Orta Çağ'a Birçok Ürkütücü İlke İmza Atan Birbirinden Korkunç 11 Seri Katil
Tarihin ilk bilinen seri katili kim? Hangi prenses, kral kocasını öldürdükten sonra eşlerini katletmeye devam etti? Soylular, cinayet işlediklerinde gerekli cezayı alıyorlar mıydı? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası içeriğimizde! 👇Not: Bu içerik tetikleyici ögeler barındırmaktadır. İçerikte bulunan görsellerin birçoğu yapay zeka tarafından oluşturulmuştur.
İdrara Kurdele Batırmaktan Buğday Filizine Yuh Artık Diyeceğiniz 12 Antik Hamilelik Testi
Evde hamilelik testleri günümüzde artık güvenilir bir şekilde kullanılabiliyor ve şüphelendiğiniz zaman başvuracağınız ilk seçeneklerden biri belki de. Fakat eski zamanlarda değil evde test yapmak, doktorlar için bile hamileliği anlamak çok zordu ve bunun için akılalmaz yöntemler geliştirmişlerdi. Şu an okuduğumuzda ağzımızı açık bırakacak batıl inançlara dayalı tetkikler o zamanlarda müthiş rağbet görüyordu. Gelin idrar kahinlerinden mandalla hamilelik anlamaya çalışmaya bu testlere bir bakalım...
Antik Roma Döneminde Kadınların Toplumdaki Rolü Nasıldı?
Roma kadınlarının antik Roma döneminde toplumda çok sınırlı bir rolü vardı. Siyasi meclislere katılamaz, konuşamaz veya oy kullanamazlar ve herhangi bir siyasi görev üstlenemezlerdi. Varlıklarının amacı bir eş ve anne olmaktan ibaretti. Gelin antik Roma'da kadın olmak nasılmış inceleyelim.
Sedir Adası ve Kedrai Antik Kenti'nin Keşfi: Muğla'daki Bu Gizemli Cenneti Keşfetmeye Hazırlanın!
Muğla'nın masmavi suları arasında gizli bir cennet: Sedir Adası. Bir yandan sıra dışı doğal güzelliğiyle, bir yandan ise antik çağlardan kalma sırlarıyla sizleri bekliyor. Kedrai Antik Kenti'nin izlerini taşıyan bu ada, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada yaşama fırsatı sunuyor. Peki Sedir Adası nerede, nasıl gidilir? Sedir Adası'nda neler yapılır?İşte Sedir Adası ve Kedrai Antik Kenti gezi rehberi:
Reklam