Görüş Bildir
Punk Is Not Dead! İçinizde Punk Ruhunu Ortaya Çıkarıp Uyuyan Devi Uyandıracak 17 Hareketli Parça
1970'lerde ilk kez karşımıza bir ifade özgürlüğü hareketinin müziğe yansımış hali olarak karşımıza çıkan Punk, kendine özgü teması, giyimleri ve sahne şovlarıyla da 'özgürlüğün' dibine vurmuş bir akımdır diyebiliriz. Punk tüm özellikleriyle bir protesto hareketidir ve insanlar arası sınıf farkı olduğu sürece halkla özdeşleşemeyeceklerini savunurlar. Ama biz sizlere her kesimin Punkla özdeşleşebileceği bir liste hazırladık. Punk müziği eskisi kadar popüler olmasa da birazcık günümüzden biraz da eskilerden getirdiğimiz parçalarla size Punk ölmemiş dedirteceğiz.İyi dinlemeler!
Sesil Aktürk Yazio: Gerçekçi Ol, İmkansızı İste: Ernesto “Che” Guevara
14 Haziran, Arjantinli sosyalist devrimci, Küba ve Enternasyonalist Gerilla’ların lideri Ernesto “Che” Guevara’nın doğum günü. İspanyol ve İrlanda asıllı bir ailenin beş çocuğunun en büyükleriydi. Guevara çocukluğunda da dinamik kişiliği ve siyasi görüşleriyle bilinirdi.Astım hastası olmasına rağmen mükemmel bir atlet, hevesli bir rugby oyuncusuydu. Babasından Satranç öğrendi ve 12 yaşından itibaren turnuvalara katıldı. Şiire meraklıydı, özellikle Pablo Neruda’nın ayrı bir yeri vardı. Kendi sınıfının doğal bir sonucu olarak o da şiirler yazıyordu. Meraklı ve hevesliydi, Jack Londan ve Jules Verne’in maceralarından, Sigmund Freud ve Bertrard Russell’a kadar her şeyi okuyordu. Fotoğrafçılığa meraklıydı ve gittiği yerlerdeki arkeolojik alanları çekiyordu. 1948 yılında tıp eğitimi almak için Buenos Aires Üniversitesine gitti. Marksist-Leninist ideolojiye yakınlık duymaya bu yıllardaki Latin Amerika gezileri ile başladı. Bölgeyi baştan sona dolaşan Ernesto Guevara, yolculuğu sırasında halklarınyaşadığı yoksulluk ve yoksunluklara bizzat şahit oldu. Onun inancına göre tüm Latin Amerika'daki ekonomik eşitsizlikleri kaldırmak için devrim şarttı.
Çiçeği Burnunda Baba Can Bonomo En Samimi 15 Şarkısı ile Sizlerle
etiket
Bonomo, müziğe sekiz yaşında gitar çalarak başladı. Ortaokul ve lise boyunca sürdürdüğü müzik çalışmalarına İstanbul'da devam etti. Bilgi Üniversitesi'nde sinema-televizyonculuk bölümünde okudu. Eğitim hayatından sonra da hız kesmeden adından söz ettirmeyi başardı.
Sitcom’un Şahı En Yakın Arkadaşlarımızın Dizisi Friends’te Çalan En Güzel 13 Şarkı
etiket
Televizyon ekranına çıktığı ilk günden beri, izleyicilerin kalbinde ayrı bir taht kuran efsanevi dizi, bugün hala her yaş grubundan izleyici tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Friends, muhteşem oyuncu kadrosu ve kurgusu dışında dizide çalan şarkıları ile de izleyiciden tam not almıştı. Özellikle de introsu unutulmazlar arasına girdi. Şimdi ise gelin hep beraber dizide çalmış diğer şarkılara göz atalım
Herhangi Bir Rota Olmadan Yol Nereye Götürürse Oraya Giderken Size Eşlik Edecek 15 Yol Şarkısı
etiket
Oldukça zor geçen bir yılda adeta hepimiz hayallerimizle ayakta kaldık. Bu hayallerin arasında şüphesiz ki pandemiden dolayı çıkamadığımız yolculukları gerçekleştirmek vardı. Arabamıza atlayıp sevdiklerimizle yolculuk yapacağımız günlerin çok yakın olduğunu ümit ederek, yol nereye götürürse oraya giderken size eşlik etmesi için enerjinizi yükseltecek şarkıları derledik. Siz son hazırlıklarla ilgilenirken, bir de yolda ne dinlesek diye düşünmeyin dedik. 😊
Murat Arda Yazio: Beşiktaş JK Dergisi’nden Şampiyon Dergiye “Hicretimin” ve Çok Lezzetli Kavgalarımın Hikâyesi
etiket
Bu haftaki yazımız vesilesiyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün eski bir yöneticisi olup kendisini “Dergilerin Efendisi”, “İletişim Gurusu” vb. “fiyakalı” etiketlerle pazarlamaya çabalayan bir kişinin nasıl bir hırsla Beşiktaş JK’ya ait tescilli bir marka olan Beşiktaş Dergisi’nin üzerine çökmeye cüret ettiği ve kendisini demokratik, “sosyal” ve hukuki yolları kullanarak nasıl engellediğimizin öyküsüne değineceğiz… Bu kişinin BJK’da yöneticiliği ele geçirdikten sonra sahibi olduğu dergiler, radyolar, medya grubu üzerinden kulübün resmi dergisi başta olmak üzere BJK İletişim Departmanına çektiği kadük operasyonlar üzerinden, futbol kulüpleri başta olmak üzere ülkemizin mühim müesseselerine nasıl da kişisel çıkarlarını toplumsal faydanın önüne koyan kişiliklerin sızabildiğini ve bu tiplemelerin ülkemizde hangi toplumsal koşullar sonucunda ön plana çıkabildiklerini anlamaya çalışacağız.