Görüş Bildir
Haberler
Charlie Hebdo Saldırganları Öldürüldü

Charlie Hebdo Saldırganları Öldürüldü

FreiGeist
09.01.2015 - 11:00 Son Güncelleme: 09.01.2015 - 22:40

Fransız polisi ile ellerinde bir rehine bulunan Charlie Hebdo saldırganları arasında 8 saat kadar süren rehine pazarlığı zanlıların öldürülmesi ile sonuçlandı. Resmen doğrulanmayan bilgilere göre Charlie Hebdo dergisine saldıran Kouachi kardeşler, kıstırıldıkları matbaada polis tarafından öldürüldü. Saldırganların elindeki tek rehine de kurtarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kouachi kardeşlere operasyon anı

Saatler süren kriz Charlie Hebdo saldırısının failleri Said ve Şerif Kouachi kardeşlerin, başkent Paris’in kuzeydoğusundaki Seine-et-Marne'a bağlı Dammartin-en-Goëlle kasabasında bir kadının arabasını çalmasıyla başladı. Ardından polisle silahlı saldırganlar arasında bir kovalamaca yaşandı. Zanlılar polisle yaşadıkları otobandaki kovalamacanın ardından da bir matbaaya girip bir çalışanı rehin aldı.

SALDIRGANLARIN TEK REHİNESİ BİR KADIN ÇALIŞANDI

Rehine krizinin yaşandığı yerin bir sanayi bölgesinde bulunan 'Création Tendance Découverte' adlı bir matbaa olduğu açıklandı. Matbaada 5 kişinin çalıştığı ancak sadece 1 kadın çalışanın rehin alındığı belirtildi.

BÖLGE ABLUKA ALTINDA, GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

Fransız polisinin anti-terör timi RAID ve paramiliter özel operasyonlar birimi GIGN liderliğindeki birlikler bölgeyi abluka altına alırken, operasyona 10 kadar helikopterle hava desteği de verildi. Operasyonda keskin nişancılar da görev aldı. Dammartin-en-Goële kasabasına giriş ve çıkışlar da yasaklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'TESLİM OLMAYACAĞIZ, ŞEHİT OLMAK İSTİYORUZ'

İlk olarak müzakereciler, ellerinde bir rehine olması sebebiyle zanlılarla telefonla temasa geçip pazarlık sürecine girdi. Ancak müzakereciler, telefonla temasa geçtikleri zanlıların 'teslim olmayacaklarını ve şehit olmak istediklerini' söylediklerini aktardı.

Emniyet birimleri ayrıca matbaa sahibi ile içerideki çalışanların kimlikleri ve binanın yapısının öğrenilmesi amacıyla temasa geçti.

3. günde kuşatıldılar

Görgü tanıklarının zanlı Şerif ve Said Kouachi kardeşleri Paris’in kuzeydoğusundaki Picardy’de gördüklerini belirtmesi üzerine özel birlikler arama çalışmalarını bölgede yoğunlaştırmış, zanlıların kullandığı araç bölgede bulunmuştu.

Perşembe günü Paris’in 80 kilometre kuzeydoğusundaki Villers-Cotterets bölgesinde bir petrol istasyonu soyuldu. Petrol istasyonundakiler zanlılara benzer eşkâle sahip soyguncuların Kalaşnikof ve RPG’lere sahip olduğunu söyledi.

IŞİD ve Eş Şebab'tan saldırıya destek

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) radyosu, Charlie Hebdo’ya saldıranlar için ‘kahramanlar’ ifadesini kullandı. El Kaide’ye bağlantılı Eş Şebab örgütü de saldırının ‘kahramanca’ bir hareket olduğunu söyledi.

Saldırganlar kim?

Saldırganlar kim?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırganların Cezayir kökenli Fransız vatandaşı 34 yaşındaki Said Kouachi ve 32 yaşındaki Şerif Kouachi isimli iki kardeş olduğu belirlenmişti

Saldırıya karıştığı ancak silah kullanmadığı belirtilen 18 yaşındaki Hamid Murad, perşembe günü sabah erken saatlerde polise teslim oldu.

Şüpheli Kouachi kardeşlerin Paris'te yaşadığını söyleyen polis, saldırganlardan birinin kaçarken kullandıkları çalıntı arabada kimliğini unuttuğunu açıkladı.

Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren kardeşlerden Şerif Kouachi'nin sabıkası olduğu öğrenildi. Irak'ta savaşmak üzere bir grupla bağlantı kuran Kouachi 2008'de tutuklandı ve 18 ay hapis yattı.

Kaynak: Al Jazeera, ajanslar, BBC Türkçe, euronews

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/pol...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0