Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Zamane Gençliği ve Onları Eleştiren Yetişkinlerin Kendi Gençliklerini Kıyaslayan 10 Durum
İnsanlar kendilerinden 5 yaş küçük bile olanları yaşı yüzünden eleştirmeyi seviyor. Yaş farkı artıkça eleştiri düzeyi de artıyor. Hemen hemen hiçbir yetişkin gençleri beğenmiyor. Artık bu duruma bir özeleştiri getirmemiz şart. İşte yetişkinlerin eleştiri yapmadan önce biraz olsun düşünmesi gerektiğini gösteren durumlar.
"Şimdiki gençler çoluk çocuğa hayran oluyor."
1. Her dönemin yıldızları genç yaşlarda çıkış yapıyor.
"Zamane gençleri çok saygısız."
2. Hiçbir dönemde gençler yetişkinlerle anlaşamıyor.
Gençliğinde ailesiyle ya da çevresiyle sorun yaşamamış, onlara en ufak saygısızlık yapmamış bir yetişkin var mıdır? Pek sanmıyoruz.
"Gençlik telefon bağımlısı olmuş. Kafalarını telefondan kaldırmıyorlar."
Evde, okulda, sokakta gençlerin elinden telefon düşmüyor ve bu da sinir bozucu değil mi?
3. Her genç kendi döneminin trendine uyum sağlıyor, hepsi bu.
Bir dönem derste birbirlerine not yazmaktan öğretmeni dinlemeyen, internet cafelerden çıkmayan; evinde internet bağlantısı varsa oyun, MSN ve ICQ gibi uygulamalarda sabahlayıp okula giden gençler, günümüzün yetişkinleri oldular. Üstelik yaşlı başlı insanların da elinden telefon düşmüyor.
"Gençler saçma sapan giyiniyor."
Yırtık pırtık pantolonlar, şalvar gibi eşofmanlar, evsizler gibi alakasız parçalarla yapılan kombinler... Gençlerin moda anlayışı gerçekten bir acayip.
4. Yetişkinler hiçbir zaman gençlerin kıyafetlerini beğenmedi ki.
Hatta hiçbir zaman yetişkinler kendi gençliklerinde giydiklerini de beğenmez. Bugün moda olan yarın demode olur; kural budur.
"Hayranlık işini çok abartıyorlar."
Yok Directioner, yok Selenator; gençler çok boş işler peşinde görünüyorlar.
5. Yıllarca magazin programlarında Tarkan, Gökhan Özen, Keremcem, Özcan Deniz için hüngür hüngür ağlayan genç kızları izledik.
Elbette Michael Jackson, Madonna, New Kids On The Block, Backstreet Boys, 'N Sync, Blue, Britney Spears, Tokio Hotel gibi isimleri de unutmayalım. Ünlü isimlere aşırı hayranlık geliştirmek günümüz gençliğine özgü bir durum değil kesinlikle.
"Gençlerin hayatla ilgili bir derdi, bir dünya görüşü yok."
Tek dertleri sosyal medya hesapları, arkadaşlık ve duygusal ilişkileri olan gençler kendilerini gerçek hayata hazırlamıyor sanki.
6. Çoğu insanın hayat görüşü reşit olduktan sonra oturuyor.
Eğer sorunlu bir çevrede büyümemişse, istisnai bir durum yoksa gençlerin dertleri daima kendi etrafında şekillenir. Genellikle hayat görüşü liseden sonra, üniversite yıllarında oturmaya başlar.
"Tek dertleri aşk olmuş. Bazı şeyleri çok erken tecrübe ediyorlar. Hepsi sevgili peşinde."
Gençliğin en önemli gündemi aşk hayatları. Yaşlarına göre çok hızlılar, oysa ileride aşk yaşayacak çok vakitleri olacak diye düşünen çok kişi var.
7. Aşk, flört; en çok gençlikte yaşanan güzel duygular.
Belki şekli tuhaf geliyordur ama bir zamanlar mektupla, bir zamanlar SMS ile yaşanan ilişkilerin şu an sosyal medya aracılığıyla yaşanıyor olması kadar normal bir şey yok. Aşırılıklar her dönemde vardı ama masum flörtler en çok gençlikte güzel.
"Genç kızlar çok makyaj yapıyor, yaşlarından büyük gösteriyor."
Küçük kızların en büyük derdi saç makyaj olmuş, derslerine odaklanmaları gereken bu dönemde bambaşka şeylerle uğraşıyorlar.
8. Gençlerin yetişkin dünyasına olan ilgisi yeni bir olgu değil.
Sadece imkanlar, ulaşabilirlik değişti. Yoksa annesinin malzemelerini kullanan, okul tuvaletlerinde makyaj yapan kızlar; yaşı kaç olursa olsun kimseye yabancı değildir.
"Bir amaçları, geleceğe dair planları yok."
Gelecekte ne olmak istediklerini, neye yatkın olduklarını bilmiyorlar. Ne tutarsa mantığıyla okuyup yaşıyorlar.
9. Amaçların, hedeflerin erken oluşmaması bir eğitim ve toplum sorunu.
Herkesin gelecek amacı erken yaşlarda oturmuyor. Yetişkinler kendi ilköğretim-lise dönemlerindeki ortamı, o dönemde idealleri olan kaç kişi olduğunu ve kaçının hedefine ulaştığını düşünmeli.
"Gençler de yetişkinleri anlamıyor. Anlamaya da çalışmıyorlar."
İsyankar ve umursamazlar. Hiçbir şey bilmedikleri hayata dair atıp tutuyorlar ve tecrübeleri dinlemek istemiyorlar, değil mi?
10. Gençler henüz yetişkinliği tecrübe etmedi, ancak yetişkinler gençliği tecrübe ettiler.
Bu yüzden anlayışlı olması gereken taraf yetişkinler. Ayrıca yetişkinler kendi gençliklerinde nasihat vermeye çalışan yetişkinler hakkında neler düşündüklerini hatırlasalar her şey farklı olurdu.
Yorum Yazın
Evet bazı şeyler yeni neslin suçu olmayabilir ama asla 80-90lı yıllarla 2000li yılları kıyaslamayın.Yeni neslin HEPSİ İÇİN DEMİYORUM ama büyük çoğunluğu ağzı... Devamını Gör
19 yaşında bir genç olarak söyleyebilirim ki; yetişkinler o kıyaslamalarda yüzde 90 haklı
her şeyinde bir sınırı vardır yani jb için bileğini keserek onun adını yazanlar , kim kardashian gibi makyaj yapan 14 yaşında kızlar,aslanın antilop kovalama... Devamını Gör