Görüş Bildir
Haberler
Yurtdışındaki Türk Okullarına 'Vakıf' Modeli

Yurtdışındaki Türk Okullarına 'Vakıf' Modeli

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurtdışındaki Türk okullarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakanlık bünyesinde yapılan çalışmalara değinen Avcı, şunları söyledi:

'Okulların açılması da dönüştürülmesi de kapatılması da o ülkelerin mevzuatına göre yapılacak demektir. Üzerinde yüzde 100 tasarruf yetkimiz olan okullar, elçiliğimize bağlı okullardır. Bunların sayısı 66. Onlarla ilgili yapılacak düzenlemeyi de bu çerçevede ele alma niyetindeyiz. 

Çok farklı statüdeki yüzlerce okul ve kurum var. Bakanlar Kurulu'na geçen hafta yaptığımız sunumda Türkiye'nin yurtdışındaki eğitim hizmetlerine yapacağı katkının bir vakıf bünyesinde yapılmasının daha uygun olacağı görüşü ön plana çıktı.

Bugüne kadar zaten biz devlet olarak büyükelçiliklerimiz aracılığıyla resmi okullarımızı açıyorduk. 

Şimdi farklı mevzuatlara yönelik bir çalışma yapılacağı için düzenlemelerin sivil bir yapılanma içinde olmasının daha makul olacağı, dünyadaki uygulamaların da bu doğrultuda olduğu ve böylesine bir yapının daha esnek ve daha fonksiyonel olacağı görüşü ağır bastı.'

Bakanlar Kurulu'nda görüşlerin bu yönde müzakereye açılacağını kaydeden Avcı, yurtdışında Türkiye'ye atfedilebilecek okul sayısının 2 bine yakın olduğunu söyledi.

2 BİNE YAKIN OKUL VAR

Okulların statülerinin farklı olduğunu söyleyen Avcı, Bunların bir kısmı Türkler tarafından kurulmuş olmakla birlikte o ülkenin mevzuatına göre kurulmuş durumda.

Herbirinin özel bir durumu var. Bunların bir vakıf çalışmasıyla envanterinin çıkartılması ve uygun olanlarının, eğitim amaçlı olarak, yeniden düzenlenmeleri düşünülüyor' diye konuştu.

  • Haber 7
Kaynak: http://www.haber7.com/egitim/haber/12...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0