Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan İki Kat Bütçe Fazlası Verdi

Yunanistan İki Kat Bütçe Fazlası Verdi

Alışveriş Dedektifi
17.02.2014 - 17:32 Son Güncelleme: 17.02.2014 - 18:01

Yunanistan İki Kat Bütçe Fazlası Verdi

Başbakan Samaras Pazar günü yaptığı bir duyuruda Yunanistan’ın 2013 senesi bütçe fazlasının öngördüklerinin hemen hemen iki katı üzerinde olacağını ifade etti.

Faiz ödemelerinin dahil olmadığı hesaplamalara göre Yunan bütçe fazlasının 1.5 milyar euro fazla çıktığı görülürken, hedeflenen oran 812 milyon euro olmuştu.

Yunanistan bütçesindeki bu gelişim birkaç yıldır devam eden yüksek vergi oranları ve masraf kısmalarının peşinden gelirken, uluslararası kreditörlerin 240 milyar euroluk krediye karşılık istedikleri önlemlerin işe yaradığı sinyalini verdi. Avrupa Birliği ve international monetary fund (IMF) tarafından belirlenen hedeflere göre Yunanistan’ın bütçe fazlasını 2014 yılı sonunda vermesi bekleniyordu.

Samaras’ın, Pazar günü yaptığı açıklamada “Size şimdi 1.5 milyar euroyu aştığını söyleyebilirim. Bunun anlamı bu rakamın geniş bir kısmının içinde bulunduğumuz yılda kamuya geri döneceğidir” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ın kreditörlerle yaptığı anlaşmaya göre bütçe fazlasının yüzde 70′ini yeniden kamuya dağıtabilir. Yıllardır harcamaları azaltma politikaları son bütçe fazlasının Atina için ileride kredi almayı daha da kolaylaştırması bekleniyor.

Kaynak 365haber.org

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0