Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'da Kabine Belli Oldu

Yunanistan'da Kabine Belli Oldu

Onedio Medya
27.01.2015 - 17:16 Son Güncelleme: 28.01.2015 - 09:00

Yunanistan'da Radikal Sol Koalisyon (Syriza) ile milliyetçi Bağımsız Yunanlar (Anel) partilerinden oluşan yeni kabine açıklandı.

 Syriza ile koalisyona evet diyen ANEL lideri Panos Kamenos, Savunma Bakanı oldu.

Yunanistan'da seçimlerde birinci gelen Syriza ile Anel partileri arasında kurulan hükümet üyeleri belirlenerek kamuoyuna açıklandı. Syriza ile koalisyona evet diyen milliyetçi Bağımsız Yunanlar (Anel) lideri Panos Kamenos, Savunma Bakanı oldu. Toplam 40 kişiden oluşan kabinede 5 kadın bulunuyor. Kabinede ANEL Partisi'nden 4 üye yer alıyor.

Eurogroup'un başkanı Jeroen Dijsselbloem ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un hafta sonuna kadar Atina'ya gelerek Başbakan Çipras ile görüşmeleri bekleniyor. Dijsselbloem, dün yaptığı açıklamada maliye bakanlığına gelmesi beklenen Varufakis ile görüştüğünü ve kendisine Yunanistan'ın Euro'da kalacağını söylediğini açıkladı. Schulz ise yeni Yunan hükümetinin AB ile ilk dolaylı temaslarında arabulucu rolünü yerine getireceği basına yansıyan bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanı huzurunda seküler yemin eden Çipras, ardından görevi devralmak için ilk defa başbakan sıfatıyla başbakanlık konutuna çıktı. Burada bir önceki başbakan Antonis Samaras'ın başbakanlıkta bulunmaması ve devir işlemlerinin ilgili görevliler tarafından yapıldı. Görevliler, Başbakan Çipras'a konutu gezdirdi. Samaras'ın devir işini bizzat yapmaması, ülkede büyük tartışma çıkardı. Samaras'ın kaçtığı yorumu yapılan gelişme, Yunanistan'da ilk defa yaşanıyor. Geleneksel olarak eski başbakanlar, seçimlerden zaferle çıkan yeni başbakana görevi bizzat devrediyor ve kritik konularda bilgi veriyordu.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/dunya_yunanis...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0