Görüş Bildir
Haberler
Youtube'u Kapatmak Ne İşe Yaradı?

Youtube'u Kapatmak Ne İşe Yaradı?

adem kara
05.04.2014 - 13:45

Youtube'un Kapatıldığı Gün Ses Kaydı Aramasında İkincilik Rekoru Kırdı

Youtube hakkında erişime engel kararının çıktığı 27 Mart günü, video paylaşım sitesinde en fazla 'ses kaydı' aramasının yapıldığı ikinci gün oldu.Baibakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile konuştuğu iddia edilen ses kaydının sızdırıldığı 25 Şubat bu bu aramalarda rekoru elinde bulundururken, 27 Mart tarihi de ses kaydı aramalarında ikinci oldu. Youtube'dak ses kaydı aramalarında 27 Mart tarihinin ardındansa düşüş de göze çarptı.

Youtube'daki ses kaydı aramalarına bağlı olarak sorgularda liste başına bakıldığında Erdoğan ses kaydı ilk sırada. ikinci sırada 'Tayyip ses kaydı' yer alıyor. 'Bilal ses kaydı' da ses kaydına yönelik Youtube sorgularına yansımış durumda.

REKOR 25 ŞUBAT'TA

Youtube'daki ses kaydı aramalarındaki ilgi artışı her zaman yükselen bir seyir izlememiş görünüyor. 25 Şubat'da 100 olan ses kaydı ilgisi 15 Mart'ta 3'lere kadar inmiş. Ancak sızdırılan Suriye'ye yönelik görüşmenin kaydıyla birlikte ilgi 9'a yükselmiş. Bir gün sonra, yani Youtube'un kapatıldığı gün ise aramalara yönelik ilgi artış değeri bu kez 25'e ulaşmış. 28 Mart'ta 18, 29 Mart'ta 7'ye gerileyen ses kayıt aramaları bugünlerdeyse 1 seviyesinde.

Bu arada dün çıkan Youtube'a erişimin açılması kararının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK), Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine, Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesinin, youtube.com internet sitesinin tüm yayınına erişimin engellenmesine ve suça konu içerikler kaldırılıncaya kadar erişime engelin devamına hükmettiği bildirildi.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, daha önce Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesinin 27 Mart 2014'te aldığı kararla 5651 sayılı kanunun 8'inci maddesinin 1/b bendi uyarınca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından youtube.com adlı internet sitesine erişimi engelleme tedbiri uygulanmaya başlandığı hatırlatıldı.

AYŞEGÜL AKYARLI GÜVEN | WSJ Türkiye

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Son 90 günde Youtube'da ses kaydına yönelik aramalar

Son 90 gün için Youtube'da Recep Tayyip Erdoğan aramaları

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0