Görüş Bildir
Haberler
Yolsuzlukla Suçlanan Dört Eski Bakan İçin Meclis'de Karar Süreci Başlıyor

Yolsuzlukla Suçlanan Dört Eski Bakan İçin Meclis'de Karar Süreci Başlıyor

adem kara
08.04.2014 - 09:15

Meclis, seçim sonrası mesaisine yolsuzlukla suçlanan AKP’li dört eski eski bakanla ilgili soruşturma önergeleriyle başlıyor.

Bakanlar hakkında, Meclis soruşturması açılması istemiyle AKP ve CHP tarafından verilen beş önerge bugün Meclis Genel Kurulu’nda okutulacak.

Önergelerin İçtüzük gereği en geç 3 Mayıs tarihine kadar görüşülüp karara bağlanması gerekiyor.

AKP dört eski bakanı hakkındaki tek bir soruşturma komisyonu kurulmasını ve suçlamaların ‘görevi kötüye kullanma ve nüfuz ticareti’yle sınırlı tutulmasını istiyor. CHP ise  her bakan için ayrı soruşturma komisyonu kurulması ve bakanların, ‘rüşvet, evrakta sahtecilik, kaçakçılık yasasına muhalefet’ suçlanması gerektiği görüşünde.En az 139 oy lazım

Süreç Genel Kurul’da gizli oyla karara bağlanacak. Her bakan için meclis soruşturması açılıp açılmaması için ayrı oylama yapılacak.

Asgari 139 kabul oyu olması şartıyla oylamaya katılanların yarısından bir fazlasının ‘kabul’ oyu kullanması, yani basit çoğunluk yeterli olacak.

Komisyon çalışmalarının ardından Yüce Divan’a sevk kararı ise yine gizli oyla, ancak  salt çoğunlukla (276) alınabiliyor.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/yolsuz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0