Görüş Bildir
Haberler
Caferağa Mahalleevi Yine Kapatıldı

Caferağa Mahalleevi Yine Kapatıldı

ATKN
12.01.2015 - 10:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Caferağa Mahalleevi 1. yıldönümünde kapılarını açtı. Gece gelen polis kapıyı tekrar lehimledi. Caferağa Dayanışması bunu “1. Yaş günü hediyesi” olarak yorumladı.

Caferağa Mahallevi’nin 9 Aralık’ta polis tarafından kapanan kapısı dün işgalinin 1. yıldönümünde Caferağa Dayanışması tarafından açıldı.

Gece geç saatlerde sokağa gelen polis ekipleri kapıya büyük metal bir levha lehimledi.

Caferağa Dayanışması sosyal medya hesaplarından lehimli kapı fotoğrafını “1.Yaş gününde açılan Mahalle Evi'nin, ilk hediyesi, kapı süsü” yorumuyla paylaştı ve “Evin üzerinden çimento da dökseniz o kapılar açılmaya devam edecek” dedi.

1. yılda 2. açılış

1. yılda 2. açılış

Gezi Direnişi’nden sonra oluşan park forumları mahalle dayanışmalarını oluştururken işgal evleri de bunun ardından geldi. Caferağa Mahalleevi de onlardan biri.

Fotoğraf, hareket, yüzleşme gibi pek çok konuda atölyelere ev sahipliği yapan binanın üç katı kütüphane, ortak mutfak, karanlık odası, takas odasına ev sahipliği yaptı.

Kadıköy Kaymakamlığı’nın gönderdiği boşaltma talimatının ardından 9 Aralık sabah erken saatlerde polislerce boşaltıldı. Kapısına lehim vuruldu.

Caferağa Dayanışması üyeleri ve mahallelilerin müzik ve dansla direnişi aynı akşam gerçekleşen eylemde yüzlerce kişiyle sürdü. Dayanışmaya gelenlere soruldu, 'Kapı açılsın' kararı çıktı ancak teknik sebeplerle o akşam kapı açılamadı.

Mahalleevi’nin işgalinin 1. yıldönümü olan 11 Ocak pazar günü Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda başlayan etkinlikler Mahalleevi önüne dek sürdü.

Akşam saatlerinde evin polis baskınından itibaren kapalı olan kapısı açıldı.

Dayanışma’dakiler geri dönmek üzere kapıyı kapatıp çıktıktan sonra geç saatlerde çevik kuvvet ekipleri sokağa geldi.

Polis bu kez büyük bir metal levhayı kapıya lehimledi.

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/yasam/16...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0