Görüş Bildir
Haberler
Yaşam Alanınıza Değer Katacak 9 Dekorasyon Fikri

Yaşam Alanınıza Değer Katacak 9 Dekorasyon Fikri

Pinoris com
15.01.2015 - 11:38 Son Güncelleme: 15.01.2015 - 17:21

Mevcut obje ve eşyalarınızı kullanarak nasıl daha farklı dekorasyon çalışmaları yapabilirsiniz veya yaşam alanınıza katmayı düşündüğünüz yeni eşyalarda nelere dikkat edebilirsiniz? Sizlere Pinoris ailesi olarak hazırladığımız bu yazı dizisinde basit ve uygulanabilir adımlarla anlatmaya çalıştık. İlk bölümünü umarız keyifle okursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yastıklarınızı Kullanın

1. Yastıklarınızı Kullanın

Yaşam alanınızı dekore ederken işe yastıklardan veya minderlerden başlayabilirsiniz. Çoğumuzun evinde bir köşede kullanılacakları günü bekleyen veya o günleri göremeyen, bir köşede tek başlarına bırakılmış o

harikalardan.

Yastıklar, ister yatak odası ister salon dekorasyonlarında olsun sık sık kullanılırlar. Çünkü mekanın istenildiği bir yerinde üç boyutlu bir görüntü verirler. Peki nasıl kullanılmalılar?

Yaşam alanının renklerine uygun, içerideki (dış mekanda da olabilir) renkleri destekleyecek veya tamamlayacak zıt renkli ve geometrilere sahip yastıklar bir araya getirilebilir. Bu durum sizi endişelendirmesin, her şey çok güzel olacak. Sadece bir konuya dikkat edilmesi gerekiyor ki o da yastıkların boyutları. Dekorasyonda kullanacağınız yastıkları farklı boyut ve şekillerde seçmeniz, mekanı sıkıcı olmaktan çıkarır ve daha keyifli zaman geçirmenize katkıda bulunur.

2. Duvarlar Birer Pano. Mutlaka Kullanın

2. Duvarlar Birer Pano. Mutlaka Kullanın

Özellikle yatak odanızın duvarları olmak üzere, mekanın duvarlarını mutlaka değerlendirin. Bunu bazen koltuk veya yatağı tamamlayan renk ve desenlerle yapabileceğiniz gibi tablo, fotoğraf veya aydınlatma ürünleri ile de yapabilirsiniz.

Buradaki amaç; o mekanın size ait olduğunu, sizden bir şeylerin oralarda olduğunu yani kısacası siz o mekana direkt olarak bakmasınız da ışık yansımalarından, desenlerden ve objelerden zihninizin sürekli oranın size ait

olduğunun farkında olmasını sağlamaktır. Eğer yatak odanızda kitap okuyamıyor ve hemen uykuya dalıyorsanız, bu şekildeki düzenlemelerle yatak odanızı salon veya çalışma odanızın bir uzantısı gibi görebilir, sadece uyumak için değil kitap okumak için de kullanabileceğiniz bir mekan tasarlamış olursunuz.

3. Mekanı Hareketlendirin

3. Mekanı Hareketlendirin

Yatak odanızı yeniden tasarlarken kullanacağınız desenli bir yatak örtüsü ile o yatak örtüsünü tamamlayacak olan bir çiçek demeti ile çok ucuz, ferah ve harika kokulu bir odaya sahip olabilirsiniz.

Tabii ki mekana hareketlilik katan desenleri bu şekilde kullanmak zorunda değilsiniz. Yatak örtüsü yerine desenli bir aydınlatma da işinizi görecektir.

4. Yerden Kazanın. Üçüncü Boyutu Kullanın

4. Yerden Kazanın. Üçüncü Boyutu Kullanın

Eğer yatak odanızda veya farklı bir mekanda kullanım alanınızın küçük olduğunu düşünüyorsanız üzülmeyin. Dekorasyon için her zaman yeterli alan vardır.

Bu durumlarda; duvarda kullanabileceğiniz her şeyi  yerden kaldırabilirsiniz. Örneğin komidin, kitaplık veya aydınlatmalarınızı duvarda kullanarak yerden kazanç sağlayabilirsiniz.

5. Kendiniz Olun

5. Kendiniz Olun

Her şey kuralına göre olacak diye bir şart yok (zaten net bir kural da yok). Dekorasyon yaparken mutlaka kendinizi dinleyin ve kendinizi özgür hissedin. Başkalarının gözüne hoş gelmeyecek bir obje kullanmak istiyorsanız kullanın veya bir çerçeveyi tam ortada kullanmak istemiyor musunuz, kullanmayın! Çünkü o mekan sizin kişiliğinizi yansıtmalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bırakın Mekan Kendi Sunumunu Yapsın

6. Bırakın Mekan Kendi Sunumunu Yapsın

Dekorasyonda kullanacağınız objelere, geometrilere ve renklere bağlı olarak; eğer iyi bir sunum yakalanırsa basit bir duvar, önündeki her şeyi fark etmenizi sağlar. Örneğin dikkat çekmek istediğiniz nokta bir yatak başının kıvrımları veya bir koltuğun dizaynı mı? İşte bu şekilde çözebilirsiniz.

7. Kural Yok Unutmayın

7. Kural Yok Unutmayın

Yatağınız, yatak örtüsünü kenarlara sokuşturmanız için ideal bir geometride ise bunu kullanmak zorunda değilsiniz. Bu şekilde kullanım yerine daha pastel renklerde (pastel renkler objeyi daha yumuşak gösterir) veya doğrudan yumuşak ve kabarık ürünler kullanabilir ve örtü, yorgan veya battaniyeleri kenarlardan sarkıtabilirsiniz. Yaratılacak olan bu serbest görünüm, üzerine oturulduğunda bozulacak ve yeniden toplanacak duygusunu bastırarak odada bir rahatlık elde edilebilir.

8. Asimetriyi Kullanabilirsiniz

8. Asimetriyi Kullanabilirsiniz

Büyük objeler veya eşyalar, yaşam alanlarında genelde duvarlara paralel olarak yerleştirilirler. Ancak bu bir kural değildir. Mekanda odak noktası yaratmak isteniyor olabilir. Bu bazen bir piyano veya müzik aleti olabileceği gibi, bazen de bir yatak veya koltuk da elbette olabilir. Mekandaki odak noktaları bu eşyaların açılı olarak yerleştirilmeleri ile kolaylıkla oluşturulabilir veya değiştirilebilirler.

9. Orantılı Olun

9. Orantılı Olun

Aydınlatma boyutunu ölçekli seçin. Küçük bir yatak veya koltuk yanında duran uzun bir aydınlatma unsuru sizi içten içe rahatsız edecektir. Büyük eşyalar ile büyük, küçük veya alçak eşyalar ile küçük aydınlatmaları tercih edin.

... aydınlatmaların daha verimli kullanımlarını sağlamak için açma/kapama düğmelerinin erişimlerini kolaylaştırın. Sakın unutmayın! Yemek masası veya komidin üzerindeki aydınlatmayı açmak için kim bir konsolun arkasına eğilir ki?

Pinoris.com; ev, ofis, bahçe, yatak odası, banyo vs. gibi vakit geçirdiğin tüm yaşam alanlarının tasarımı ve dizaynı hakkında; tasarımcılar, mimarlar, arkadaşlar, tecrübeli kişiler tarafından sana fikir vermeyi amaçlayan bir oluşumdur.

Kaynak: http://pinoris.com/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
15
8
7
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın