Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay'dan Şerzan Kurt Kararına Bozma

Yargıtay'dan Şerzan Kurt Kararına Bozma

adem kara
09.05.2014 - 16:09

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Muğla'da 2010 yılında üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'u öldüren polis memuru Gültekin Şahin hakkında, 'Olası kast ile adam öldürme' suçundan verilen 8 yıllık hapis cezasını bozarak 'Kasten öldürme' suçundan ceza verilmesini istedi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Muğla'da polis kurşunu ile öldürülen Şerzan Kurt davasını karara bağladı. Mahkeme, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin polis memuru Gültekin Şahin hakkında 'Olası kast ile adam öldürme' suçlamasıyla verilen 8 yıllık hapis cezasını bozdu.

Kararda, oy çokluğuyla verdiği kararında, polis memuru Şahin'e TCK'nın 81. maddesi gereğince 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verilmesi gerektiği kaydedildi. Kararda ayrıca, aralarında Şerzan Kurt'un da olduğu öğrencilerin polise taş atıldığı iddiasıyla cezada 'haksız tahrik' indirimi yapılması ve Şahin'e 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Kararda, ayrıca mahkeme tarafından, TCK'nın 53/5. maddesine göre, bir hak ve yetkinin kötüye kullanılması halinde verilen cezanın yarısından bir katına kadar bu yetkinin kullanılmasının yasaklanması maddesinin uygulanmasını talep edildi. Mahkemenin bu kararı ile Şahin'in polislikten çıkarılması ihtimali belirdi. 

(DİHA)

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/83964/y...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0