Görüş Bildir
Haberler
Yaptığı İşte Stresten Karnına Ağrılar Girenlerin Kesinlikle Uygulaması Gereken 15 Etkili Yöntem

Yaptığı İşte Stresten Karnına Ağrılar Girenlerin Kesinlikle Uygulaması Gereken 15 Etkili Yöntem

luna
28.10.2020 - 08:15

Stres topu bile almıştım oysaki...

Kaynak: https://www.forbes.com/sites/jennagou...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Modern dünyada çalışanlar sürekli stres yaratan olaylar ile yüzleşmek durumunda kalır.

Stresten nasıl uzak duracağınızı ve nasıl rahatlayabileceğinizi merak ediyorsanız psikolog ve yazar Sharon Melnick'in 'Success Under Stress' isimli kitabında verdiği tavsiyelerden yararlanılan bu yazıyı okumaya devam edin...

1. Tepki vermektense harekete geçin.

1. Tepki vermektense harekete geçin.

Her insan bazen strese girer. Fakat bu durum sürekli hale gelirse öz güveniniz, konsantrasyonunuz ve huzurunuz kötü yönde etkilenir. Olayların kontrolünüzde olan ve olmayan yönlerini belirlemelisiniz. Başkalarının hareketlerini kontrol edemezsiniz. Fakat kendi hareketlerinizi ve tepkilerinizi kontrol edebilirsiniz. Kontrol edemediğiniz şeyler için stres yapmayın.

2. Derin bir nefes alın.

2. Derin bir nefes alın.

Bunalmış hissediyorsanız ya da katılmanız gereken önemli bir toplantı varsa durun ve birkaç derin nefes alın. Aldığınız nefesi beş saniye tutun ve yavaşça nefes verin. Bu sakinleşmenize yardımcı olacaktır.

3. Dikkatinizi dağıtan şeylerden kurtulun.

Gün boyunca dikkatinizi dağıtan birçok olay ile karşılaşırsınız. E-mailler, telefon konuşmaları, mesajlar ve ufak tefek işler bunlardan birkaçıdır. Dikkatinizi dağıtan her şeyi ortadan kaldıramazsınız belki ama bunlara karşı tutumunuzu değiştirebilirsiniz.

Bu olaylara karşı üç farklı tutum sergileyebilirsiniz:

Bu olaylara karşı üç farklı tutum sergileyebilirsiniz:
  • Dikkat dağıtan işi kabul edebilir, ilgilenmeyebilir ya da ne kadar önemli olduğunu düşünüp buna göre hareket edebilirsiniz.

  • Bir işe odaklanmanız gerektiğinde odanızın kapısını kapatabilir ve bildirimlerinizin sesini kısabilirsiniz.

  • Bu tür işler için gün içinde bir zaman belirleyip o sürede bu işler ile ilgilenebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Gününüzü planlayın.

4. Gününüzü planlayın.

Birçok insan sekiz saat boyunca durmadan çalışırlarsa çok daha fazla işi halledebileceklerini düşünür. Aslında durmadan çalışmak üretkenliğinizi ve enerjinizi azaltır. Stres seviyenizi ise yükseltir. Çalışırken ara verip esneme hareketleri yapmayı, birkaç dakika yürümeyi ya da nefes egzersizleri yapmayı deneyebilirsiniz.

5. Kendinize uyku ve beslenme planları oluşturun.

5. Kendinize uyku ve beslenme planları oluşturun.

Kötü beslenmek stres seviyenizi arttırabilir. Düşük karbonhidratlı ve yüksek proteinli bir beslenme planı uygulayabilirsiniz. Geç saatlere kadar uyanık kalmak ve çok az uyumak da vücudunuzun yeterince dinlenememesine neden olur. Kolayca uyuyabilmek için sağ burun deliğinizi kapatıp birkaç dakika sol burun deliğinizden nefes almayı deneyebilirsiniz.

6. Bakış açınızı değiştirin.

6. Bakış açınızı değiştirin.

İşte çok stres yaşadığınız olaylara bakış açınızı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Olaylara kendi gözünüzden değil objektif bir şekilde bakmayı deneyin. Bu şekilde daha öz güvenli olabilirsiniz ve yaşanan olayları kişisel algılamazsınız. Yaşananlara daha geniş bir açıdan bakarsanız sorunlara çözüm bulmanız kolaylaşır.

7. Öfkenizi kontrol edin.

Stres altında hissettiğiniz durumlarda öfkelenebilirsiniz bu da tepkilerinizi kontrol edememenize neden olur. Öfkelendiğinizde sakinleşmek için bir nefes tekniği kullanabilirsiniz. Ağzınızdan bir pipetten içecek içiyormuş gibi nefes alın ve nefesinizi burnunuzdan verin. Bu sizi sakinleştirir ve tepki vermeden önce düşünmeniz için zaman kazandırır.

8. Kendinize güvenin.

8. Kendinize güvenin.

Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünü sürekli önemsemek stresli olmanıza neden olur. İnsanların düşüncelerini kontrol edemezsiniz. Kendinize ve işinize odaklanarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. Daha iyi bir iş yaparak onları da etkilemiş olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Önceliklerinizi belirleyin.

9. Önceliklerinizi belirleyin.

Teslim tarihleri ve hızla değişen önceliklerle dolu iş ortamında neyin önemli olduğunu belirlemek zor olabilir. Bunun için net olmalı ve işin her noktasının önemini hesaplamalısınız. İşinizde başarılı olmanıza en çok yardım edecek görevleri önceliğiniz olarak belirleyebilirsiniz.

10. Panik yapmayın.

Eğer çabuk panikliyorsanız ve sunumlar sırasında çok heyecanlanıyorsanız elinizdeki akupunktur noktasına bastırmak işe yarayabilir. Başparmağınızı orta parmağınızın yan tarafına bastırın. Bu kan basıncınızın düzenlenmesini sağlayarak sakinleşmenize yardımcı olur.

11. Diğer insanları da etkileyin.

11. Diğer insanları da etkileyin.

Kendi davranışlarınızı kontrol altına alsanız da diğer insanların stres yaratıcı davranışları ile karşılaşırsınız. Karşı tarafın negatif davranışlarını sakin bir şekilde uyarıp değiştirmesini isteyerek çalışma arkadaşlarınız ile sorunlarınızı çözebilir ve onların davranışlarının farkına varmasını sağlayabilirsiniz.

12. Kendinizi cesaretlendirin.

12. Kendinizi cesaretlendirin.

Zihnimizden günde yaklaşık 60 bin düşünce geçer. Sürekli negatif düşünmek sizi strese sokar. Kendinize karşı eleştirici bir tavır takınarak stres olmayın. Kendinizi cesaretlendirin ve motive edici düşüncelere odaklanın. Bu sayede daha olumlu ve sakin olabilirsiniz.

13. Anlaşmazlıklardan uzak durun.

13. Anlaşmazlıklardan uzak durun.

İnsanlar ile yaşadığınız anlaşmazlıklar sizi hem fiziksel hem de zihinsel olarak kötü yönde etkiler. İşte çalışma arkadaşlarınızla yaşayabileceğiniz anlaşmazlıklardan kaçının. Dedikodu yapmayın, çok fazla şaka yapmaktan kaçının ve diğerleri ile iyi geçinemeyen insanlardan uzak durmaya çalışın. Bunları yapmanıza rağmen anlaşmazlıklardan kaçınamazsanız da sakin davranın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Rahat olun.

İşte strese neden olabilecek faktörlerden bir diğeri de fiziksel olarak rahat olmamanızdır. Oturduğunuz sandalyenin ve kullandığınız masanın rahat olmaması boynunuzda ve sırtınızda ağrılara neden olabilir. Bu da strese daha yatkın olmanıza neden olur. İş ortamının çok gürültülü olması da stres yaratabilir. Kendinize rahat ve sakin bir iş ortamı kurabilirseniz daha sakin olabilirsiniz.

15. Müzik dinleyin.

15. Müzik dinleyin.

Müzik dinlemek rahatlamanıza yardım edebilecek bir aktivitedir. Sizi iyi hissettiren ve canlandıran bir şarkı dinlemeniz işte daha mutlu ve üretken olmanıza yardımcı olur. Güne başlarken hareketli bir şarkı dinleyebilirsiniz. İşte ise daha sakin bir parça ile işe odaklanmanız kolaylaşır. Eve dönerken favori şarkınızı dinlemek de günün yorgunluğunu ve üzerinizdeki stresi atmanızı sağlar.

Stresten kurtulmak için siz neler yapıyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın