Görüş Bildir
Haberler
Yahoo, Gönderdiği Spam Kısa Mesajlar Yüzünden Mahkemelik

Yahoo, Gönderdiği Spam Kısa Mesajlar Yüzünden Mahkemelik

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yahoo, yeni kullanıcılarına “Yahoo Messenger”a hoşgeldiniz demek amacıyla izinleri dışında gönderdiği, 500.000 den fazla spam kısa mesaj yüzünden mahkeme ile karşı karşıya. 

Açılan davada, bir kullanıcı Yahoo’ya kayıt olmasının hemen ardından “hoşgeldiniz” mesajı aldığını iddia etti. Bugün, dava Chicago federal mahkemesi tarafından grup davası olarak nitelendirildi. Gerekçe olarak da “istenmeyen reklam amaçlı mesajlar” gösterildi.

Bir başka benzer dava da 2014 yılında gündeme gelmişti. Bir kullanıcı ikinci el T-Mobile akıllı telefon almıştı ve cihaz diğer Yahoo kullanıcılarına mail göndermeyi sürdürmüştü.

Görülecek olan davada, Yahoo günümüz kanunlarına göre yargılanacak. Yapılan suçlamalar ise istenmeyen reklam içerikli mesaj gönderme olarak tespit edildi. Davacılar ise mesaj başına 1500 dolara kadar tazminat isteyebilecekler.

Aynı sebepten daha önce açılan dava Ekim ayında reddedilmişti.

Sadece Sprint network kullanıcılarının bu durumdan etkilendiği belirtildi. Buna karşın pek çok istenmeyen mesaj şikayeti geldiği öne sürülüyor. Yahoo’nun yüklü bir miktar tazminat ödemek zorunda kalacağı konuşulan senaryolar arasında.

Kaynak: http://thenextweb.com/insider/2016/01...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0