Görüş Bildir
Haberler
Yahoo ‘Classic Games'i Kapattı

Yahoo ‘Classic Games'i Kapattı

Batuhan
02.01.2015 - 13:28

Yahoo, daha önce kullanıcılarına yaptığı duyuruyla birlikte Yahoo Classic Games olarak adlandırılan ve kendi geliştirdiği oyunları 2014 yıl sonu itibariyle kapattı.

Yahoo, poker, bilardo ve bingo oyunu olarak 3 farklı oyunun kapısına kilit vurmasını, bundan böyle asıl amaçlarına odaklanarak çalışmak istediklerini açıklamıştı.

Yahoo Games Network, üçüncü parti geliştiricilerin oyunları için açık olsa da Yahoo artık oyun geliştiricisi olarak anılmayacak. Kasım ayından itibaren gerçek paranın harcanamadığı Yahoo oyunları artık tarihin tozlu raflarına kalkmış olacak.

Bildiğiniz gibi Yahoo daha önce GREE ile birlikte sosyal oyun yatırımı için GxYz adlı bir ortak girişim sermayesi kurmuştu. Bu anlamda Yahoo bundan böyle oyun geliştiricisi kimliğiyle değil, daha çok sosyal oyuna yatırım yapmaya özen gösterecek, Yahoo Games ağındaki oyunların çoğalmasına ağırlık verecek. Kısacası Yahoo bir taktikstel değişikliğe giderek, kendi oyun geliştirmekten ziyade oyun ekosistemini büyütmeye karar vermiş olabilir.

Oyun geliştirme ve düzenli bakımları ciddi maliyetler getiriyor. Yahoo’nun bu kararı bu açıdan baktığımızda oldukça mantıklı olabilir. Açıklamada da dile getirilen ‘artık kendi işlerine odaklanma’ gerekçesi de ikna edici bir cevap.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/01/02/yahoo-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0