Görüş Bildir
Haberler
WhatsApp Gruplarından Tanıdığımız, Artık Birer Klasik Haline Gelmiş 17 Tip

etiket WhatsApp Gruplarından Tanıdığımız, Artık Birer Klasik Haline Gelmiş 17 Tip

Borgen
30.05.2016 - 16:52

Chat uygulamalarının geçirdiği evrimin son halkası olan WhatsApp hayatımızın olmazsa olmazı haline gelmiş durumda. Onsuz bir akıllı telefon düşünülemiyor bile. Uzun süredir adeta elimiz, kolumuz haline gelen WhatsApp'ın grup sohbeti özelliği de geçen bu sürede kendine has tipler yarattı elbette. Hepimizin aralarından en az bir kaçını gayet yakından tanıdığı bu tiplere bir göz gezdirelim. Bakalım siz hangileriyle muhatapsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her şeyi okuyup hiçbir şey yazmayanlar.

Bunlar grubun en sessizi gibi görünüp mevzulardan haberleri yok zannedilseler de her yazışmayı noktasına, virgülüne kadar okurlar, her şeyden haberdardırlar. Lakin mecbur kalmadıkça pek yazmazlar. Bir gün alakasız bir yerde, sohbetine dahil olmadığı için bilmiyor sandığınız bir mevzuda ettikleri beklenmedik bir sözleriyle her şey hakkında gizliden gizliye bilgi sahibi olduklarını fark edersiniz.

2. Selfie atıp kaçanlar.

Bunlar da az görünür, bir vazife bilinciyle gelir selfie'sini atar ve aynı hızla gözden kaybolurlar. Fotoğraf galerinizi temizlediğiniz zamanlarda, kendilerinin onlarca selfie'sini tek tek silerken kulaklarını çınlatabilirsiniz.

3. Beklenmedik bir anda tek kelimelik yorumuyla tartışmaya noktayı koyanlar.

Bunlar da az yazan kesimden olsalar da yazdıkları zaman boşa konuşmazlar, en azından konuşmadıklarına inanırlar. Hararetli bir muhabbetin ya da tartışılan bir meselenin ortasında bir anda görünüp, o kendilerince çok kıymetli ve doğruluğu şüphe götürmez fikirlerini söyleyip kaçarlar. Kendilerinden sonra o mevzuyu tartışmanın artık anlamsız olduğuna inançları tamdır.

4. Full-time gıybetçiler.

Grubun en büyük muhabbet tedarikçileri. Grubu besleyip büyüten, ayakta tutan neferleri. Duydukları her dedikoduyu grup ile paylaşıp ateşi harlarlar. Olan bitenin detaylarına gelen yorumları okumak en büyük zevkleridir. Verdikleri haberin aldığı reaksiyon ile mutlu olurlar. Bunlardan gıybet verip, üstüne iki buçuk saat karşılıklı yorum yapmak dışındaki konularda pek bir verim alamazsınız. Gıybet yoksa onlar da ortada yoktur.

5. "Günaydııııın"cılar.

Az ama öz görünenlerdir. Bir rutinleri vardır. Günaydın mesajı ile günün açılışını yaparlar. Yazmadıkları gün 'hayırdır acaba' diye insanı merakta koyarlar. Attıkları günaydın mesajı grubun işaret fişeğidir adeta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Grubu açan kişi olduğu için kendini reis-i cumhur sananlar.

Grup sahibi olup bunun ağırlığıyla hareket edenler. Gruba ayar çeken, hizaya sokan, azar kayanlar... Onlar ellerine en ufak güç geçtiğinde asıp kesen diktatörlerden farksızdırlar. Gruba giren çıkandan onlar sorumlu olduğundan adeta bir müdür forsuyla gezer, ev sahibi gibi takılırlar.

7. Destan yazanlar.

Konuşulan konularda hararetle mevzuya dalanlar, tartışma olunca uzun uzun döktürenler, üşenmeden destan yazanlar... Yazdıklarının çoğu okunmaz ama heyecanlı ve ısrarcı halleriyle vazgeçilmezlerdendir. 'Mahmut is typing...' yazısı ekranda belirir, uzunca bir süre silinmez ve böylece destanın gelişi müjdelenmiş olur.

8. Özlü söz müptelaları.

Bir mevzuyu oturup derinlemesine konuşmak, tartışmak, detayları üzerine fikir alışverişi yapmak yerine tüm konuyu özetlediklerini düşündükleri bir özlü sözü bırakıp kaçanlar... Özel günlerde kepsli özlü sözleriyle Berat Kandili'nden Kabotaj Bayramı'na kadar her şeyi kutlar, önemine vurgu yapar, görevlerini icra etmiş olmanın gururuyla ortamdan ayrılırlar.

9. Sadece emoji ile iletişim kuranlar.

Hep oradadırlar, tüm muhabbetlere katılırlar ama yazı yazmazlar. Emoji'lerle tüm duygularını, konu hakkındaki fikirlerini anlatırlar. Klavyenin emoji kısmından gayrısını çok nadir kullanırlar. Bir habere sevindiler mi, bir mevzuya şaşırdılar mı, bir olaya üzüldüler mi, onlar için o sarı kafalar yeter de artar bile. Hem biraz üşengeçtirler hem de kendilerini en iyi emojilerle ifade edebileceklerini düşünürler.

10. "Ok"ciler.

Her şeye 'ok' deyip geçerler. Lafı fazla uzatmaz, gereksiz diyaloğa girmez 'ok' ya da 'tmm' yazıp grubun sessiz ve mağrur kişisi olmaya devam ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sürekli grup ismi ve fotoğrafı ile oynayanlar.

Grup ile olan en büyük ilişkileri sohbet etmek değil grubun ismini ve profil fotoğrafını sürekli değiştirmeleridir. Bazen günün anlam ve önemine istinaden bazen de canları sıkıldığı, kafalarına estiği için değişiklikler yaparlar. Sürekli değişen isim ve fotoğraftan dolayı bu grup hangi grup diye kafaların karışmasına sebep olanlardır.

12. Su içse fotosunu paylaşanlar.

Yaptığı her şeyin ama her şeyin fotoğrafını acaba kimsenin ilgisini çeker mi kaygısı olmadan paylaşanlar. Fotoğraf galerisini gezerken her üç fotodan biri onlara ait çıkar. Her türlü şeyi yaparken, her türlü şekilde bir dolu anlamsız, kimse için bir şey ifade etmeyen fotoğraflarla telefonun notifikasyon ışığını yakmaktan çekinmezler.

13. Grup, amacı dışında kullanılınca sinirlenenler.

Eğer grup tematik bir grupsa yani belli bir amaç doğrultusunda açılmışsa başka konular konuşulduğunda tepki gösterirler. Orası o mevzu için açılmıştır, o konular konuşulmalıdır, geyik yapılacaksa başka gruplara gidilmelidir. Gereksiz çıkışlarıyla gerginliğe sebep olabilirler.

14. Grubun tüm yükünü tek başına çekenler.

Sabah ilk saatlerde başlayıp gece yatana kadar sık sık gruba yazanlardır bunlar. Grubun temel direğidir bu arkadaşlar. Onlar olmasa grup üç güne dağılır gider. Herkesi bir arada tutan ortak nokta olmanın sorumluluğuyla grubun gönüllü işçisidirler.

15. İkide bir ayrılıp "eklesene" diyenler.

Birisine kızarlar, başka bir şeye moralleri bozulur, canları sıkılır ve bir anda gruptan çıkarlar. Bazen kimse ne olduğunu anlamaz bile. Bir süre soluklanıp sonra özelden 'Kanka beni geri alsana' diye yazarlar. Gruptan çıkınca arkalarından 'Aaaa ne oldu ki, niye gitti acaba?' diye konuşulmasından, merak edillmekten, önemsenmekten hoşlanır egolarını bu şekilde tatmin etme yoluna giderler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Arada girip adını aratıp çıkanlar.

Kendilerinden başka hiçbir şey yeteri kadar mühim olmadığı için, kendilerinden bahsedilmiş mi, bahsedilmişse ne söylenmiş ona bakıp hızlıca uzaklaşırlar. Geri kalan muhabbet çok da umurlarında olmaz.

17. Usanmadan habire çocuğunun ya da kedisinin fotoğrafını atanlar.

Gün, saat, ortam, mevzu fark etmez. Onların çocukları ya da kedileri vardır ve onun her halini sizin de görmeniz gerekir. Bıkmadan, usanmadan, insanlar ilgileniyor mu umursamadan, dünyanın en güzel çocuğu ya da kedisinin kendilerinde olduğuna inandıkları için her fırsatta gruba fotosunu atarlar. Bir süre sonra artık bıktırırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
599
258
65
46
15
15
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aylin Ekimesi

#1 ben. Sessizce izliyorum, kimin ne iş çevirdiğini iyi bilirim sjsjsj

Daniel

Son gifi gördükçe ....

Donnie Darko

wp de nasıl grup kurup o kadar insanla konuşabiliyorsunuz şahsen grup dedin mi sanal da değil masada kurulur bizde -.-