Görüş Bildir
Haberler
Web Tasarımı İle Çağı Yakalayın

Web Tasarımı İle Çağı Yakalayın

hokkaweb
28.06.2014 - 06:30 Son Güncelleme: 28.06.2014 - 14:03

Web Tasarımı İle Çağı Yakalayın

İnternet günümüz koşullarında vazgeçilmez bir ihtiyaç olarak nitelendirilmektedir. İnsanlar haber okumak, alışveriş yapmak, fatura ödemek gibi farklı günlük işlerinin hemen hemen hepsini internet üzerinden halledebilmektedir. Uzmanlara ve yapılan anketlere göre günlük olarak internette vakit geçirme oranları gün geçtikçe artmaktadır. İnternetin bilgisayarlardan sonra telefon ve tablet bilgisayarlara da kullanımının yaygınlaşmasından sonra günümüzün büyük bir çoğunluğu internette geçmektedir. Gün içinde birçok farklı web sitesi ziyaret etmekteyiz. Bu web siteleri bazı resmi kurumlara, alışveriş mağazalarına, özel sektörde yer alan bazı kuruluşlara ait olabilmektedir. Bazıları ise tanıtım amaçlı oluşturulmuş veya bilgi kaynağı olarak kullanılan siteler olmaktadır. Farklı alanlarda işlev gören bu siteler farklı web tasarımlarına sahip olmaktadır.

Peki, Web Tasarımı Nedir?

Herhangi bir kurum veya kuruluşun niteliklerini belirten, tanıtımını yapabilen ve faaliyetlerini anlatan ulusal veya uluslararası ağ ortamlarında yayınlanmakta olan online sistemlere web sitesi adı verilmektedir. Web sitelerinin oluşturulma sürecine ise web tasarım denmektedir. Web tasarımı çalışmasının başarılı olarak sonlandırılması neticesinde internette vakit geçirmekte olan kullanıcıların sayılarında bir artış gözlenmesi ve azımsanamayacak ziyaretçi sayısı ortaya çıkmaktadır.Web tasarım sözü geçen firmanın belirtilmesi gereken özelliklerini göze hitap eden ve belirli bir düzene sahip olan web sitesini oluşturmaktadır.

Web Tasarımı Nasıl Yapılır?

Web tasarımı yapmadan önce söz konusu firmanın çalışma alanı, istekleri ve gereklilikleri göz önüne alınmalıdır. Daha sonra kullanıcının bir web sitesinden neler beklediği ve neleri istemediği araştırılarak saptanmalı ve web tasarımına daha sonra başlanmalıdır. İlk olarak web sitesinin yapısının belirlenmesi gerekmektedir. Tasarım aşamasında birçok farklı program kullanılabilmektedir. Burada önemli bir husus kullanıcının istediğine ulaşabilmesidir. Bu nedenle kalabalık ve karmaşık tasarımlardan kaçınılmalıdır. Sitenin tasarımını yaptıktan sonra dilimleme işlemleri gerçekleştirilmektedir. Ardından gerekli kodlamalar gerekli programlar kullanılarak yerlerine yazılmaktadır. Eğer kodlar olmazsa veya yanlış olursa tasarımınız sadece görüntüden ibaret kalacaktır ve sitede kullanıcı aktivasyonu sağlanamayacaktır. Kodlar yazıldıktan sonra web sitesi herhangi bir FTP programı yardımı ile hostinge atılır. Artık web sitesi tamamlanmıştır ve çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amacıyla test aşamasına geçilmektedir.  Oluşabilecek sorunları gözlemleyerek düzeltmelere gidilir ve eğer eksik gözlemlenmişse geliştirmeler yapılır. Daha sonra web sitesi kullanıcının hizmetine açılmaktadır. Bu ana kadar yapılan işlemler uzman kişiler tarafından yapılmalı, programlara ve kod yazımında karşılaşılabilecek sorunlarla başa çıkabilen kişiler web tasarımı yapmalıdır.

Web Tasarımı Neden Gereklidir?

Firmaların sahip olduğu web siteleri ile internet aracılığı ile reklam yapılabilmesinin yanı sıra online mağazalar olarak da işleyebilmektedir. Firmalar ürünlerini bu web siteleri ile tanıtır ve satışını kolayca gerçekleştirebilir. Web tasarımı yapılmasının firmalara olan bir artısı da aynı şehir ve ayrı kıtada yaşamış olan söz konusu müşterilerine aynı anda ulaşabilme imkânının olmasıdır. Bu da firmalara uluslararası olma özelliği kazandırmaktadır.

İnternette geçirilen sürenin azımsanamayacak boyutlara ulaşması nedeniyle hedef kitlesini yükseltebilen firmalar belirli bir imaj oluşturabileceklerdir. Web tasarımı yaptırmak firmanın belli bir duruşunun olduğunu ifade edecektir.  

Web tasarımı yaptırmak internet üzerinden kolayca reklam yapabilmek anlamına gelmektedir. Yeni ürünleri, kampanya veya firma hakkındaki en ufak değişikliği hedef kitle kolayca öğrenebilecektir.  Firmalar birçok tanıtım materyalinin masrafından kurtularak kolayca reklam yapabilirken, kullanıcılar ise oturduğu yerden her şeye ulaşabilmenin kolaylığını tadacaktır. Bu durumdan herkes kazanç sağlayabilecek ve daha pratik bir dünyanın kapıları açılmış olacaktır. Başarılı bir şekilde oluşmuş web siteleri ile firmalar kalitelerini gözler önüne koyabilir, kurum veya kuruluşlarla ilgili birçok bilgi ve işlem internetten kolayca yapılabilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın