Görüş Bildir
Haberler
Web Siteniz İle Tasarımınızıda Geliştirin

Web Siteniz İle Tasarımınızıda Geliştirin

hokkaweb
07.07.2014 - 20:15 Son Güncelleme: 07.07.2014 - 20:39

Web Siteniz İle Tasarımınızıda Geliştirin

İnternet dünyada çok hızlı bir şekilde yayılan ağ olma özelliği ile dünya üzerinde milyarlarca kullanıcıya sahip olan bir alandır. Bu kadar fazla kullanıcı olması bu alanda rekabetinde ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Özellikle internet üzerinde yapılacak olan ticaretler ve web sitelerin birbirleri ile olan yarışı için mutlaka diğerlerinden farklı bir özelliğe sahip olması gerekir bu durum ile insanların rekabet edebilmeleri için en gelişmiş web sitelere sahip olması ve diğerlerinden daha fazla ziyaretçinin ilgisini çekiyor olması gerekir.

 Bu durum insanların bir birleriyle olan rekabetini de önemli bir hale getirerek yarışlarda ortaya çıkacak olan yaratıcılıklardan internet kullanıcılarının faydalanması sağlanmaktadır. Pek çok insan kendisi için bir site yapmak ve bu siteyi en üst sıralar getirmek ister fakat bu durum sadece istenmekle olmayacağı için belirli bir plan ve araştırma gerektirmektedir. İyi bir araştırmanın sonucunda bir plan dahilinde ilerleyen siteler kendilerini daima daha yükseklerde görmeye hak kazanırlar. Site sahiplerinin sitelerini en üst sıralarda görmeleri için mutlaka ziyaretçi odaklı çalışmaları ve insanların daha çok nasıl çekileceği konusunda iyi bir araştırmalar yapması gerekir. Bu durum ile en çok gerekli olan şeyin web tasarım olduğu görülecektir. Pek çok sitenin en büyük eksikliği iyi bir tasarıma sahip olmamasıdır. İyi bir tasarıma sahip olan siteler istenilen hedeflere beklenenden daha kısa sürede gelirler ve bu süre zarfında kendilerini daha iyi konumda bulan site sahipleri sitelerinin değişimlerine devam etmesi ile daha çok ziyaretçi çekeceğini bilmesi gerekir.

Web sitelerinin daha fazla kitlelere ulaşması için mutlaka iyi bir görsel tasarım yapılması ve kullanımı kolay olan bir ara yüz kullanması gerekir. Tasarımda kullanılacak olan görsel ögelerin insanların ilgisini çekmekteki başarısı araştırılmalı ve bu doğrultuda bir site tasarımı yapılmalıdır. Sitelerinin tasarım çalışmaları için bir firma veya tasarımcı ile çalışacak site sahipleri mutlaka tasarımcının yada firmanın referanslarının iyi olması gerektiğini bilmesi gerekir. İyi bir referans sunabilen bir tasarımcı daima daha iyi bir tasarım sunmak için çalışacağından dolayı site sahibini seçeceği en sağlıklı yol olacaktır. Ayrıca site tasarımı yapan kişinin sitede oluşabilecek soruna karşı teknik destek vermesi de site sahibi açısından büyük öneme sahiptir. Site sahiplerinin site tasarımında veya yazılımındaki bilgisizliği sitelere harcanacak olan paranın artmasına sebep olacağından site tasarımcısının teknik destek sağlaması maddi harcamaların belirli bir kısmını azaltmış olacaktır. Siteler için web tasarımı yapacak insanların yaptıkları çalışmalar ile kendilerini temsil edeceği düşüncesi birleşecek olur ise siteler daima daha iyi konuma gelecek ve bu başarıdaki en büyük payı tasarımcı almış olacaktır. Tasarımcının kendi başarısını tasarladığı yada tasarlayacağı sitelerin geleceği konum ile belirlemesi daima daha iyi işler çıkarması için iyi bir motivasyon aracı olacaktır.

Tasarım konusunda pek çok insan daha görsel ögeler kullanması ve ilgi çekici bir tasarım çalışması yapması ziyaretçilerin daha çok ilgisini çekecek ve bu durum ile sitelerin daha iyi konumlara gelmesi sağlanacaktır. Sitelerin daha başarılı olabilmesi için daha çok ziyaretçiye ihtiyaç duymasından dolayı sitelerin yapacağı tasarım çalışması ile ziyaretçi sayısı artacak ve dolayısı ile sitenin başarısı da bu oranda yükselecektir. Web sitelerinin bu kadar sıkı rekabet içerisinden kendilerinin ön plana çıkarmaları için ilk yapacakları işin iyi bir tasarım çalışması olması insanların görsel yönlerinin de gelişmesini sağlayarak ziyaretçi psikolojisinden yararlanmaları sağlanacaktır. İlgi çekecek bir tasarım çalışması sitenin Google'da daha üst sıralara çıkmasında ki en büyük paya sahip olan etken olmaktadır.

Kaynak: http://hokkaweb.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın