Görüş Bildir
Haberler
Web Siteleri Nasıl Oluşturulur ?

Web Siteleri Nasıl Oluşturulur ?

hokkaweb
12.07.2014 - 20:04 Son Güncelleme: 12.07.2014 - 22:26

Web Siteleri Nasıl Oluşturulur ?

Yaşamımızda var olan her şey bizim daha rahat bir şekilde yaşamamızı sağlayacak şekilde şekillenmeye devam etmektedir. İlk üretilen ilkel araçlardan bugüne kadar her şey daha rahat olmamız üzerine kurulmuştur. Zaman içerisinde gelişen teknoloji  ile artık birçok iş eskisinden çok daha basit bir hale gelmiştir. Özellikle bilgisayarın keşfi ile bu durum bir hayli artmıştır. İnternetin kullanım alanlarının yaygınlaşması insanları her alanda rahatlatmıştır. Artık yapmak istediğimiz işlerin neredeyse hepsini internetle kolaylıkla halledebilmekteyiz. Kamusal işlerimiz, sevdiklerimizle iletişimimiz veya sosyal aktivitelerimize sanal ortamda çözümler vardır. Gün içerisinde insanlar tarafından en çok başvurulan kaynak internettir. Burada aradığımız her şey mevcuttur ve insanlar günün her saati ulaşmak istemektedirler. 

Sosyal bir paylaşım alanı dış dünya ile bir bağ olarak internet hayatımızda yer almaktadır. Arama motorlarında birçok site mevcuttur. Bu sitelerin hepsinde değişik konular değişik bilgiler yer almaktadır.  Ancak sitelerin çoğu kurumların siteleri olup hizmet verme amacı gütmektedir. İnsanların artık güncel bilgiyi takip alanları internet olduğu için firmaların kendilerini internet üzerinden tanıtmaları firma adına büyük yarar sağlayacaktır ve tanıtımının daha hızlı ve kolay olmasına imkan sunacaktır. Günün her saati milyonlarca insanın tıkladığı bir alanda olmak her zaman sizleri diğerlerinden bir adım daha önde tutacaktır.

Web Siteleri Nasıl Oluşturulur ?

Akla ilk gelen şey çizimler ve görsellerdir. Ancak bir siteyi oluşturmak bu kadar kolay değildir. Bu sadece işin görülen yüzüdür ve arka planda bizleri bekleyen daha zor aşamalar mevcuttur. Siteler statik site ve dinamik site olarak iki tipte kodlanabilir. Adından da anlaşılacağı gibi statik siteler içeriği az değiştirilme ihtiyacı duyulan veya içeriği değiştirilmeyen sitelerdir. Dinamik siteler ise sürekli güncelleme gerektiren sitelerdir. Statik bir sitede yapılacak değişiklik daha zor olduğundan değiştirilmek istenildiğinde daha çok masraf oluşturacaktır. Günümüzde artık yaygın olarak dinamik siteler kullanılmaktadır.

Web sitesi oluşturmak için öncelikle :

    •    Web hosting (yer sağlama)

    •    Domain tescil (isim tescil)

    •    Görsel tasarım

    •    Web yazılım

Yukarda belirtilen konuların detaylı olarak bilinmelidir. Bu bilgiler ışığında web tasarım için ilk adımlar atılmaya başlanmalıdır. Tasarımın güncel ve özgün olması arama motorlarında daha çok tıklanmanızı sağlayacak bir etken olacaktır. Artık internetin en büyük yayın araçlarından bir olduğu düşünülürse tasarımın önemi daha iyi anlaşılabilir. Sitenizde yer alan bilgiler kadar görselliğinin de önemli olduğunu unutmayın. Vermiş olduğunuz faydalı bilgileri veya hizmeti daha çok kişi görsün duysun istiyorsanız sizde sitenize doğru tasarımı yapmalısınız.

Web tasarımı sitenizin kalitesi hakkında bilgi verecektir. Ayrıca web siteleri kuruluşunuzu tanıtabileceğiniz şeffaf bir pencere olacaktır. Bu nedenle imajınızı oluştururken büyük bir etken olacaktır. Yaptığınız değişiklik ve yenilikleri burası aracılığı ile kolaylıkla insanlara sunabilirsiniz. 7 gün 24 saat hizmet verme ve tanıtımınızı yapma şansını elde etmiş olursunuz.

    Tasarım yaparken öncelikle internetten ne beklediğinize karar verin ve buna uygun bir site oluşturmayı amaçlayın. Bu iş için mutlaka bir bütçe ayırmanız gerektiğini unutmayın. Çalışacağınız insanları doğru seçmenin çok önemli olduğunu unutmayın. Görselliğin önemini kavrayın ve prestijinizi daha net ortaya koyacak görseller tercih etmeye çalışın. Gereksiz bilgilere ve uyumsuz materyallere sitenizde yer vermemeye özen gösterin. İlk beğeninin dış beğeni olduğunu unutmadan tasarlayacağınız siteniz küçük birkaç konuya dikkat etmeniz ile size büyük kazançlar sağlayacaktır. İnterneti doğru ve verimli kullandığınızda sizin için çok faydalı olduğunu unutmadan sitenizi tasarlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0