Görüş Bildir
Haberler
Vkontakte Sosyal Medya Paylaşım Sitesi Vk.Com

Vkontakte Sosyal Medya Paylaşım Sitesi Vk.Com

Philodoks Net
25.03.2014 - 10:47 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 10:49

Vkontakte Sosyal Medya Paylaşım Sitesi Vk.Com

Vkontakte 2006 yılının 10 Ekim tarihinde Rusya’nın St. Petersburg şehrindeki ulusal devlet üniversitesi öğrencilerinin kendi aralarında kullandığı bir ağdır. Bu ilk başlarda bir forum şeklinde start almıştır. Vkontakte ne demek derseniz şayet, Türkçe anlamı “İletişimde olmak” anlamındadır. Rusça harflerle yazıldığında ise В Контакте olarak karşımıza çıkar bunu da latin harflerine dönüştürünce vkontakte olduğunu görmekteyiz. Özellikle Rusya, Ukrayna, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Polonya gibi ülkelerde yoğun olarak kullanılmaktadır. Daha önceden de belirttiğimiz gibi Rus öğrencilerinin hem okul yıllarında hem de mezun olduktan sonra iletişimi sağlamaları için geliştirilmiştir. Ancak çok kısa bir süre sonra, üye sayısında gözle görülür bir artış gözlemlenmiştir. Bir diğer sosyal medya sitesi olan odnoklassniki.ru 2009 yılında geride kalmıştır. 2012 yılında yani tam 6 yıl sonra 140 milyonu aşan kullanıcı sayısıyla bir media canavarına dönüşmüştür. Vkontakte kurucusu Pavel Durov %12 hisseye sahibtir. 32,5% ile Mail.RU da hisselerin büyük bir kısmına egenemendir.

VK.COM olarakta ulaşabilmeniz mümkün olan sosyalmedya paylaşım siteleri arasında yeni bir güçtür. Hem aynı zamanda upload sitesi olarakta kullanılabilen çok fonksiyonlu bir reklam ajansıdır. Tüm bunlara ek olarak, video izlemek, film izlemek, müzik dinlemek, dosya gönderip almak, kanallar kurmak veya üye olmak kesinlikle bedavadır. Ayrıca Facebook gibi gizli politikalar da yürütmemektedirler. Kullanıcıların isteklerini Facebook’a nazaran çok daha hızlı ve özverili yerine getirmektedirler. Ayrıca hiçbir kısıtlama da olmadan. +18 paylaşımlar, örneğin: +18 resimler ve videolar da yine vkontakte üzerinde bulabileceğiniz “yasaklanmamış” içeriklerdendir. Bundan dolayı da günlük ziyaretçi sayısı 43 milyon kişinin üzerindedir.

Sosyal medya ajansları arasında bir güneş gibi yükselen Vkontakte ile, Facebook üzerinde olduğu gibi bir duvara sahip olabileceksiniz. Buradan hem fotoğraf, hem müzik hem de videolarınızı paylaşabileceğiniz gibi, çok güçlü bir müzik çalar da sizleri bekliyor. Sayfalar arasında gezinti yaparken, dinlediğini müzik kesinlikle duraklama ve aksaklık yapmıyor. Ayrıca veri tabanlarında milyonlarca bedava müzik olduğunu da hemen hatırlatalım.

2013 yılının en iyi paylaşım siteleri arasında TOP-5 içersine başarıyla giren Vkontakte (VK), kayıt olmak bedavadır. Ayrıca burayı bir reklam ajansı gibi de kullanabilirsiniz. Çok cüzi miktarlarda reklam verebilir, kendi hedef kitlenizi de oluşturabilirsiniz.

Philodox.Net olarak sizlere Vk.Com yani Vkontakte sosyal paylaşım sitesini tanıtmaya çalıştık. Eğer siz de yeniliklere açılmak istiyor, Facebook’un tekelinden çıkmaya çalışıyorsanız, bu platform tam size göre demektir. Bu bilgiyi aşağıdaki sosyal medya butonlarıyla paylaşıp, çevrenizdekilerin de bu bilgiden yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

Kaynak: http://philodox.net/vk-com-vkontakte-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0