Görüş Bildir
Haberler
Vikipedi'nin 'Otoriteryenizm' Sayfasının Yıldızı Erdoğan!

Vikipedi'nin 'Otoriteryenizm' Sayfasının Yıldızı Erdoğan!

Ulaş
13.09.2014 - 12:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kullanıcılarının katkılarıyla oluşturulan ünlü internet ansiklopedisi Wikipedia’nın (Vikipedi) ‘Otoriteryenizm’ başlığı altında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a geniş yer verildi.

Otoriterlik rejimiyle yönetilen ülkelerin sıralandığı sayfada otoriteryenizm ve demokrasinin özünde birbirine zıt olmadığı ve birçok demokrasinin de otoriterlik öğeleri taşıdığı belirtilirken, buna Türkiye ve Erdoğan da örnek verildi.

Erdoğan’ın üç kez başbakan seçildiği belirtilen sayfada buna rağmen kendisinin güçlü bir otoriterlik meyili olduğu vurgulandı. Erdoğan’ın otoriter uygulamalarına ise New York Times ve Al Monitor gibi kaynaklardan özellikle Gezi eylemleri sürecindeki açıklamaları kaynak gösterildi.

Sisi'yle birlikte

Bu başlık altında Erdoğan’la birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dünyanın en kapalı rejimlerinden biri olan Kuzey Kore’de iktidarda olan Kore İşçi Partisi ve Mısır’da darbe yapıp cumhurbaşkanı seçilen eski general Abdülfettah Sisi gibi isimler yer aldı.

Tarihten örneklerin de verildiği sayfada Türkiye’nin 1923-46 yılları arasındaki tek partili dönemde de otoriterlikle yönetildiği belirtildi.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/vikipedinin-o...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0