Görüş Bildir
Haberler
Venedik de “Diren Kobane” Dedi

Venedik de “Diren Kobane” Dedi

Bakırköy Halk Meclisi
08.10.2014 - 15:17 Son Güncelleme: 08.10.2014 - 17:27

Venedik'te “Diren Kobane” Dedi

İtalya’nın Venedik şehrinde bulunan Türkiye Konsolosluğu önünde dün Türkiye’de yaşanan eylemler sonrası Kobane’ye destek eylemi gerçekleştirildi.

Anonymous Italy isimli aktivist grup tarafından düzenlenen eylemde Diren Kobane gibi çeşitli sloganlar konsolosluk duvarlarına yazıldı.

Aktivist grup herhangi bir müdahale olmaksızın sorunsuz bir şekilde dağıldı.

Daha Öncede Türkiye’nin Venedik Fahri Konsolosluğu’nda Gezi işgali olmuştu

İtalyan Globalproject aktivist grubu, yüzlerinde beyaz Venedik maskeleriyle Türkiye’nin Venedik Fahri Konsolosluğu’nu 18 Haziran 2013’te işgal etmişti.

Venedik’te bulunan Türkiye Fahri Konsolosluğu binasının önünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde ve Taksim Gezi Parkı eylemire destek veren pankartlar açılmıştı. Sprey boya kullanarak konsolosluğun dış duvarına da Erdoğan aleyhine slogan yazan yazan aktivistler, konsolosluk kapılarını zorlayarak binaya girmişti. Bu arada Fahri Konsolos Filippo Olivetti ve bir görevlinin de içerde olduğu belirtildi. ‘Her yer gezi parkı’ sloganı atan ve megafon aracılığıyla Türk hükümetin eylemlere müdehalesini eleştiren aktivistler, burada yanlarında getirdikleri büyük boy bir Türk bayrağının üzerine ve ofis kapısına, Erdoğan aleyhine slogan yazdı. Bir süre slogan atmayı sürdüren aktivistler, daha sonra binayı terk etti. Globalproject grubu, önceki gün eylemlere destek vermek üzere İstanbul’da bulunan aktivistlerin çektikleri, TOMA’ların su tanklarına Jenix yazılı bidonlardan sıvı boşaltıldığını gösteren fotoğraflarla İtalya kamuoyununun ilgi odağı olmuştu.

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/muhali...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0