Görüş Bildir
Haberler
Varlığınızı Tekrar Sorgulatacak 5 Ufuk Açıcı Film Repliği

Varlığınızı Tekrar Sorgulatacak 5 Ufuk Açıcı Film Repliği

1.

1.

“Orada dört yüz milyar yıldız var. Sadece bizim galaksimizde. Eğer bunların milyonda birinin gezegenleri olsa ve eğer bunların milyonda birinde hayat olsa ve bunların milyonda birinde düşünsel hayat olsa orada milyonlarca uygarlık olur. Eğer yoksa korkunç bir yer israfı demektir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

2.

2.

“Öylece orada yatıp gökyüzüne bakıyordum. Sonra bir şeyler hissettim. Bilemiyorum. Tek bildiğim, yalnız olmadığımdı. Hayatımda ilk kez hiçbir şeyden korkmuyordum. Ölmekten bile.”

3.

3.

“Teknoloji ve bilime karşı mıyım? Kesinlikle hayır. Sorum şu: İnsan nesli olarak daha mı mutluyuz? Dünya bilim ve teknoloji sayesinde daha iyi bir yer mi oldu? Evde alışveriş yapıyoruz, web’de sörf yapıyoruz. Fakat aynı zamanda kendimizi boşlukta ve birbirimizden daha çok kopmuş hissediyoruz. Yapay bir topluma dönüşüyoruz. “Anlam’ı arıyoruz. Nedir anlam? Akılsız işlerimiz, çılgın seyahatlerimiz var. Hayatımızdaki boşlukları dolduracağını sandığımız pahalı alışverişler yapıyoruz. Yönümüzü şaşırdığımıza şüphesi olan var mı?”

4.

4.

“Beni sonsuza dek değiştiren muhteşem bir şey verildi. Kainatın bize inkar edilmez şekilde küçük ve değersiz, ender ve kıymetli olduğumuzun bir görüntüsü. Kendimizden daha büyük şeylere ait olduğumuzu ve yalnız olmadığımızı anlatan bir görüntü. Bunu paylaşabilmeyi isterdim. İsterdim ki herkes bir an için bile olsa o azameti, tevazu ve umudu hissedebilsin. Bunu arzulamaya devam edeceğim.

5.

5.

“Kainat hakkında bir şey daha var. Kainat çok büyük bir yer. Daha önce düşünülen her şeyden çok daha büyük. Öyleyse eğer sadece biz varsak uzay korkunç bir yer israfı demektir. Değil mi?”

Contact / Mesaj Replikleri (1997)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın