Görüş Bildir
Haberler
Vajinismus Nedenleri

Vajinismus Nedenleri

Kadınon.com
06.01.2015 - 16:53 Son Güncelleme: 07.01.2015 - 21:25

Vajinismus Nedenleri

Kadın hayatında topladığı cinsel kimlikler ile toplumda kendisine yer etmeye çalışır. Çocukluktan evlilik çağına kadar biriktirdiği doğrular onun bu konuya bakış açısına ve hayat tarzına yön vermesine neden olur.

Neden vajinismus olunur?

Kadın hayatında topladığı cinsel kimlikler ile toplumda kendisine yer etmeye çalışır. Çocukluktan evlilik çağına kadar biriktirdiği doğrular onun bu konuya bakış açısına ve hayat tarzına yön vermesine neden olur. Bu konuyu hiç konuşamayan ve bir takım sıkıntılar yaşıyor olmasına rağmen su yüzeyine çıkaramayan kadınlarda vajinismus vakaları görülmektedir. Yaşanılan olaylar, hissedilen hisler, korkularak savaşılmaya çalışılan bir takım cinsel konular hayatlarında derin izler bırakmış olabilir. Bunun önüne geçmek için; eğer kız çocukları kötü olaylara maruz kalmış ve cinsel istismara uğramış ise zamanında konuyu çözebilmek adına uzmanından yardım almak gerekir.

İlk gece korkusu vajinismusa neden olur mu?

İlk gece için anlatılan bir takım abartılı hikayeler genç kızlarca farklı algılanıp korku ile ön yargı oluşturabilmektedir. Cinsel birleşemeye duyulan yargılarla geliştirilen mekanizma kötü etki bırakabilecek ve ilk gece kadın, kendisini ilişkiye teslim edemeyip bedenini kilitleyebilecektir. Bu sonraki günlerde ardışık devam edebilip belki yıllarca ilişkiye girmeye engel olabilecektir.

Vajinismusta yardım alınmazsa neler yaşanır?

Bu rahatsızlığını öteleyip kimseyle paylaşmadan yıllarca çeken insanlar mevcuttur. Herkes çiftlere çocuk için sorular yöneltiyorken onlar henüz birleşmenin olmadığını söyleyemezler. Bu saklanacak ve utanılacak bir konu değildir. Elbette ilgisi olmayan diğer şahıslarla paylaşılmayı gerektirmeyen mahrem bir konudur. Lakin uzmanla görüşüp tek seansta çözüme kavuşup sonrasında ömür boyu rahat edecek pek çok insan vardır.

Bunu kadının anlayabilmesi için bir takım sorulara cevap vermesi gerekir. Bu test için sorulacak sorular şunlardır;

Cinsel ilişkinin başlaması ve son bulması arasındaki fark nedir? Korkuları nelerdir? Kadın doğum uzmanına muayene olmaktan korkuyor mu? Vajina içerisine uygulanacak olan ilaçlara karşı bakış açısı nedir?

Vajinismus olduğumuzu anlarsak neler yapmalıyız?

Eğer kadın doğum uzmanına muayene olamayacak kadar ön yargılarımız korkularımız varsa o zaman öncelikle vajınısmus konusunda uzman bir kadın doğum uzmanına gitmek gerekir. Eşlerin bu anlamda desteği ve saygısı varsa sorunun hallolması daha kolay olacaktır. Dayanışma içerisinde öncelikli olarak zihin beden bütünlüğünde rahatlama teknikleri uygulanarak vaginismusa yol açan fiziksel bir sorun varmı öğrenilmelidir.

Vajinismusta muayene nasıl olacak?

Kadın doğum uzmanı öncelikle erkeğin ve kadının tüm bakış açısını netleştirebilmek için bir takım sorular soracaktır. Bazı vakalarda erkeğin tutumu kadında vajinismusa neden olabilmektedir. Bunun için bakış açısı her iki kişi içinde önemlidir. Sonrasında bayan bedeninin birkaç dakikalık jinekolojik açıdan muayenesi gerekir. Ağrı vermeyecek olan bu muayene ile doktor fikir edinebilir. Vajinismus muayenesinde en önemli kriter kadının bu güne kadar biriktirdiği cinsel birikimlerdir. İçerisinde tozlanmış ve korkudan dolayı tüm bedene hapsolmuş düşünceler bu birliktelikte açığa çıkabilip bedenin kasılmasına sebep veriyor olabilir. Tüm bu korkularından arınmak ve yüzleşebilmek için vajinismusta muayene olmak ve tedavi görmek şarttır.

Kaynak: Stargundem / http://www.ayseduman.com/konular/vajinismus/

Kaynak: http://www.kadinon.com/kadin/vajinism...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın