Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlar Açıkladı! Kadınların Orgazm Olamamasının Arkasında Yatan Birbirinden Şaşırtıcı Sebepler

etiket Uzmanlar Açıkladı! Kadınların Orgazm Olamamasının Arkasında Yatan Birbirinden Şaşırtıcı Sebepler

Sheida
17.09.2018 - 14:33

Her ne kadar dışarıdan birçok faktör etkili olsa da, kadınların orgazm problemiyle ilgili birçok sebebin altında başka sebepler yatmaktadır. Womansday'den çevirdiğimiz bu içerikte, kadınların orgazm olamamalarının altında yatan 10 şaşırtıcı gerçeği sizlerle paylaştık.

Kaynak: https://www.womansday.com/relationshi...

1. Günün çoğunluğunu oturarak geçirmek

Seks terapisti Kat Van Kirk'e göre bütün gün masanızda oturmak patronunuzu mutlu edebilir ancak bu pelvik kaslarınız için hiç iyi değildir. Sürekli oturmak onları kısaltır ve kaslarınızın ağrımasına sebep olur bu da orgazm olmanıza engel olabilir. 

Kat, bütün problemleri önleyebilmeniz için alarm kurmanızı ve her yarım saatte bir hareket etmenizi öneriyor. Hatta eğer özel bir çalışma odasına ya da konferans odasına sahipseniz birkaç egzersiz hareketi yapmak size çok daha iyi gelecektir.

2. Topuklu ayakkabı giymek

Jinekolog Eden Fromberg'e göre yüksek topuklu ayakkabılar sadece yürürken canınızı acıtmakla kalmıyor aynı zamanda pelvik kaslarınıza giden sinir ve diğer kaslara bağlı psoas yani bel kaslarınıza da zarar veriyor. Psoas kaslarınız kötü hale gelince de orgazm için gerekli uyarılmalar da aktarılamıyor. Fromberg mümkün olduğunca topuklu ayakkabı giymekten kaçınmanızı ve daha rahat ayakkabılar tercih etmenizi tavsiye ediyor.

3. Partnerinize tam olarak ne istediğinizi söylememek

Ne sizin ne de partnerinizin zihin okuma gibi bir yeteneği yok. Yani sizi heyecanlandıran şeyler konusunda sessiz kalmak orgazma ulaşmanıza engel olacaktır. Ayrıca doktor Van Kirk'e göre her kadının vücudu farklıdır yani bir kadının uyarılmasını sağlayan hareket ve açılar başka bir kadında işe yaramayabilir. Yapmanız gereken şey ise sesinizi çıkarmak. 

'Bazen inlemek ya da küçük bir dokunuş her şeyi değiştirebilir' diyor Kirk. Tüm bunlara rağmen partneriniz sizi hala anlamıyorsa direkt olarak suratlarına ne istediğinizi söyleyin ya da ellerini nerede durmasını istiyorsanız oraya koyun. Çoğu insan kadının yatakta kendinden emin olmasını çok çekici bulur.

4. Yeterli su içmemek

Gün içerisinde su içmek, kabızlık ve yorgunluk gibi birçok sağlık problemini engelleyebilir. Doktor Fromberg'e göre su içmek aynı zamanda yatak odasında doruğa ulaşmanızı da sağlayacaktır. Bağ dokusunun içine uzanan uyarılmanızı sağlayan dokuların verimli çalışabilmesi için yeterli sıvı tüketmeniz gerekir. Günde 1-2 bardak su içmeniz bile yeterli olacaktır.

5. Ses çıkarmamak

Seks sırasında konuşmanın birçok kadına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. İlişki uzmanı Laurel House'a göre konuşmanız ve ses çıkarmanız orgazmın uzun süreli ve sık aralıklarla olmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda partnerinizi de yönlendirmeniz ve inlemeniz de orgazmı kolaylaştırmaktadır. House, bütün bunların duyusal deneyimlerinizi yükselttiğini ve üzerinizdeki baskıyı azalttığını vurgulamaktadır. Bu sayede doruk noktasına ulaşmanız da kolaylaşmaktadır.

6. Kullandığınız ilaçların yan etkilerini bilmemek

İlaç kutunuzun içinden çıkan küçük kağıt parçasını biliyor musunuz? Aslında onu okumanız gerek çünkü ilaçlar bazen prolaktin seviyenizi (libidoyu düşüren bir protein) yükseltebilir. Yani doruk noktasına ulaşamamanızın suçlusu ilacınız olabilir. Doktor Kirk'e göre özellikle tansiyon ilaçları, doğum kontrol hapları ve antidepresanlar orgazmı engelleyebilen başlıca ilaçlardır. Aynı zamanda antihistaminikler de orgazm düşmanı olabilirler çünkü kendiliğinizden ıslanmanızı ve rahatça seks yapmanızı engelleyebilirler. Yani eğer orgazm olamamaktan çok şikayetçiyseniz kullandığınız ilaçlarla ilgili doktorunuza görünmenizde fayda var.

7. Oksitosin seviyesinin düşük olması

Kirk, sevgi ve aşk hormonu olarak da bilinen oksitosin hormonunun orgazm konusunda büyük rol oynadığını söylüyor. Eğer vücudunuz yeterli seviyede oksitosin salgılamıyorsa orgazm olmanız çok zorlaşmaktadır. Stres ise oksitosin hormonunu düşüren temel nedenlerden biridir. Ancak partnerinizle daha fazla vakit geçirmek, gözlerinin içine bakmak, ellerini tutmak ve onu öpmek bu hormonu yükseltmenize yardımcı olabilir. Araştırmacılar, eğer tüylü bir dostunuz varsa ona sarılmanın da oksitosin salgılanmasına yardımcı olduğuna inanıyor.

8. Mastürbasyon yapmamak

Doktor Van Kirk'e göre kendinizi tatmin etmeniz, partnerinizle birlikteyken orgazm olmanızı kolaylaştırabilmektedir. Kirk, kadınların mastürbasyon yaparken hayal gücünün sınırlarını zorladıklarını ve mastürbasyon yapmanın partneriyle birlikteyken de yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına yardımcı olduğunu söylemektedir. Çünkü kadınlar bu sayede kendilerine nasıl dokunulmasını istediklerini öğrenir ve bu da partnerleriyle birlikteyken onları yönlendirmelerini sağlar.

9. Seksten önce tuvalete gitmemek

Herkes seks yaptıktan sonra işemenin idrar yolu enfeksiyonunu engellemeye yardımcı olduğunu bilir. Ancak bunu seksten hemen önce yapmak daha akıllıcadır. Mesaneniz doluyken orgazm olmanız bir hayli zor olacaktır. Sebebi ise çok basit: o anı yaşamak yerine sürekli olarak işemek zorunda hissediyor ve baskı altında kalıyorsunuz. Partnerinizden mumları yakmasını isteyip küçük bir tuvalet molası vermeniz size yardımcı olacaktır.

10. Kontrolü kaybetmekten korkmak

Kadınların hayatın her alanında kendilerini kontrol etmeleri gerektiği öğretildiği ve çeşitli tabular konduğu için, kadınlar yatak odasında da aynı baskıyı üzerilerinde hissetmektedir. Ancak kontrolü kaybetmekten korkmak ve kendini kısıtlamak orgazm olmanızı engelleyen sebeplerden biridir. Çünkü orgazm kontrolü ele alır ve vücut hareketlerinizi kontrol etmeye başlar. Doktor Block, orgazm sırasında vücudunuzun titreyebileceğini ve vajina duvarınızdaki kasların da harekete geçeceğini ancak bunun sizi korkutmaması gerektiğini söylüyor. Uyarılmalar başladığında kendinize nefes almanız gerektiğini ve vücudunuzu serbest bırakmanız gerektiğini hatırlatın diyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
333
63
41
40
37
37
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak BULA

Hep aynı şeyler. Neden orgazm olamıyor? Neden seksiniz kısa sürüyor? Bu testi sadece bilmem ne olanlar çözebilir. Resime seks çağrışımı yapan bir şeyler koy,... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Her şeyi hallettik,bir seks kaldı zaten.

Pasif Kullanıcı

Başlıcam orgazm da sizede milletin çok sorunu varsa doktora gider bune böyle amma taktınız kadınların orgazm işine kimisi neoldugunu bile bilmiyor olmadığını... Devamını Gör

soğuk duş

ee ne yapsınlar zengin parasıyla fakir karısıyla huzur bulurmuş