Uzaktaki Sevgiliyi Yakınlaştıran Teknolojiler
Bazen hayatta en sevdiğimiz insan yanı başımızda olamayabiliyor. Bazen de geçici bir süreliğine de olsa uzağa gitmesi gerekiyor olabilir. Ama iş için ama askerlik için ama eğitim için ciddi ilişkileri en çok bozan şeylerden birisidir aradaki mesafenin açık olması. Erasmus'a giden kız travması da başınıza gelebilir, askerden dönmüş erkek histerisi de olabilir.
Bundan 15 yıl öncesine kadar aradaki mesafeler daha uzunken ve sadece sabit ev telefonları hayatımızdayken uzak mesafeli ilişkiler neredeyse imkansıza yakındı. Teknoloji ise her şeyde olduğu gibi ilişkilerimizde de bizim yanımızda olmaya çalışıyor. Elbette giyilebilir teknolojiler den akıllı saatimizden bir hologram çıkarak sevgilimizi Şansölye Palpatine ya da Başbakan Erdoğan 'a çevirmiyor henüz (ikisi de korkutucu olmaz mıydı?) ancak uzak mesafeli ilişkileri biraz daha çekilebilir kıldığı da bir gerçek.
Biraz daha geriye yüzlerce yıl öncesine bir bakış atacak olursak da aşk mektuplarının döneme damgasını vuran şeyler olduğunu görebiliriz. Özellikle Fatih Sultan Mehmet'in Papa'ya verdiği cevap gibi mektuplar, bunun en güzel örneklerinden birisi olabilir. Şimdi düşünsenize Devlet Bahçeli'nin Papa'ya 'tivit' ile 'diss' attığını. Herhangi bir ağırlığı kalmazdı muhtemelen(!). Bu yüzden eski yöntemlerin ağırlığı hala cazibesini korusa da yeni yöntemlerin mobil ve hızlı olması Leyla ile Mecnun'un aşkını daha mümkün kılıyor. Belki de hepsi bir ağaç dalının odaya düşen gölgesidir ama?
Girizgahı uzatmadan başlığa geri dönecek olursak sizler için uzaktaki sevgiliyi kollarınıza olmasa da cebinize(!) getirmenin yollarını derledik. Ufak ilişki tüyoları da bulmak mümkün olabilir.
Uzaktaki sevgilinin daha da uzakta olmasına sebep olan şeylerden birisi kesinlikle gündelik yaşamın sürükleyiciliğindeki zamansızlık hususu. Bunun ilişkiye olan negatif etkisi, konuşmaların ' O kız kim? O çocuk neci? ' haline düşmesine sebebiyet vermesi. Uzak ilişki, bir anda uzak raporlamaya dönüyor ve günün sonunda da Z raporu verilip yatağa baş konuluyor. Bunun önüne geçmek için sevgilinizle oluşturacağınız sanal buluşma zamanları takvimi en doğru yöntem. Elbette her an konuşmak, istediğiniz zaman aramak mümkün ancak takvimlerinizi direkt olarak birbirinize ayırabileceğiniz bir ajanda, birbirinize verdiğiniz önemi ortaya koyar. Bunun için akıllı telefonunuz olduğunu varsayarak herhangi bir takvimi kullanabileceğiniz söylemek gerekiyor. Özellikle Google Takvim hizmeti, paylaşılabilir ve hatta tartışılabilir olduğundan bir adım öne çıkıyor.
Buluşmanızı ya da randevunuzu ayarladıktan sonra sıra geldi buluşmanın hangi ortamda gerçekleşeceğine. Bunun en ucuz yöntemi elbette bir webcamli bilgisayar ya da daha mobil bir cihaz. Örneğin bir akıllı telefon. Skype 'ın ya da Google Hangout 'un hem Android 'de hem de iOS cihazlarda olduğunu hatırlatalım. Eğer ikinizin de iPhone 'u varsa Facetime da ideal bir buluşma aracı olabilir. ' Ben sevgilimi daha büyük ekranda görmek istiyorum ' diyen için de Chromecast ya da Apple TV güzel çözümler olacaktır. Hatta bu iki cihazla birlikte film ya da dizi izleme keyfine de varabilirsiniz.
Uzak mesafedeki bu sanal buluşmaların kesinlikle ertelenmemesi, başka bir tarihe atılmaması ya da iptal edilmemesi gerekiyor. Zira sevgilinizin gözündeki değeri kaybetme ihtimaliniz mümkün. Söz verilirse tutulur :)
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın