Görüş Bildir
Haberler
Usta Müzisyen Ergüder Yoldaş'ı Kaybettik...

Usta Müzisyen Ergüder Yoldaş'ı Kaybettik...

Onedio Medya
25.01.2016 - 09:01 Son Güncelleme: 25.01.2016 - 09:53

Sultan-ı Yegâh, Elde Var Hüzün gibi başyapıtlara imza atan usta müzisyen Ergüder Yoldaş, 77 yaşında tedavi görmekte olduğu hastanede yaşama veda etti. Yoldaş 8 Ocak tarihinde yoğun bakıma kaldırılmıştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Acı haberi ailesi sosyal medyadan duyurdu...

1976'da ses sanatçısı Nur Yoldaş’la evlendi. 70 ve 80'li yılların çok önemli bestecisi olan Yoldaş, Türk pop müziğine 'Sultan-ı Yegah' gibi bir başyapıt armağan etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

80'lerde, makam müziğiyle popun en iyi, en rafine bileşimini yarattı. Uluslararası yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Festivali direktörlüğü yaptı.

1991 yılından sonra uzun süre İstanbul, Büyükada'da inzivaya çekilmeyi seçti. Son olarak İzmir'de kız kardeşinin yanına yerleşmişti.

Yoldaş, 8 Ocak'ta kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi veriyordu.

"Son 6 aydır alzheimer söz konusuydu"

"Son 6 aydır alzheimer söz konusuydu"

Bestecinin oğlu Tunç Devrim Yoldaş da babasının zatürre teşhisiyle 20 gündür tedavi gördüğünü, sabaha karşı hayatını kaybettiğini ifade etti.

'Son 6 aydır da alzheimer söz konusuydu. Yaklaşık 10 gün önce zatürre geri çekilince toparlar gibi oldu ama ileri alzheimer olduğu için beyin akciğerlere nefes alma emri gönderemedi, bunun sonucunda da öldü. Acımız büyük, çok üzgünüz. Türk müziği çok önemli bir kompozitörünü kaybetti. Ergüder Yoldaş'ın müzikle yapmak istedikleri, fikrini yaşatmak isteyen müzisyenlere emanet.'

Babasıyla yaklaşık 2 yıldır yüz yüze görüşmemelerine rağmen sık sık telefonla iletişim kurduklarını dile getiren Yoldaş, babasının 2001 yazından bu yana Balçova'da halasıyla yaşadığını anlattı.

Ergüder Yoldaş'ı biraz da olsa tanıyabilmek için..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anısına...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın