Ünlü Profesör "Japonya'daki Deprem Erken Uyarı Sistemi Türkiye'de de Kullanılabilir mi?" Açıkladı...
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Ünlü Profesör "Japonya'daki Deprem Erken Uyarı Sistemi Türkiye'de de Kullanılabilir mi?" Açıkladı...
Dün Japonya'da bir kadın canlı yayında telefonuna gelen erken bildirim ile 7.6 büyüklüğündeki depremden kurtulmuştu. Bu görüntülerin ardından 'Türkiye'de de keşke böyle bir sistem olsa' düşüncesi akıllara geldi. Türk meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, Türkiye'de Japonya'daki gibi deprem erken uyarı sistemi Türkiye'de de uygulanabilir mi, açıkladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Japonya'da 5,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Sosyal medyada depremin sebep olduğu korku dolu anların görüntüleri gündem oldu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Japonya'daki 7.6 şiddetindeki deprem sırasında canlı yayında olan bir kadının görüntüleri dikkat çekti. Kadın telefonuna gelen erken uyarı bildirimi ile sarsıntıdan kaçabildi.
O anlarda kayıtta olan kadının görüntüleri sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. Depremin zararından kaçma fırsatı yakalayıp güvenli bir alana sığınan kadın herkesin aklında aynı soruyu doğurdu: "Acaba Türkiye'de de olabilir mi?"
İşte o görüntüler:
Bir deprem ülkesi olduğumuzu aldığımız her sarsıntı haberinde acı bir şekilde hatırlarken aynı zamanda çözümler de aramaya başladık. Vatandaşın sosyal medyadan Türkiye'de deprem için erken uyarı sistemi kullanılabilir mi, sorusuna Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan yanıt geldi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Türkiye'de yaşayan Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto'nun bu sorusunu alıntılayan Kadıoğlu, bunun mümkün olmayacağını açıkladı.
👇🏻
"Japonyada fay açıklarda okyanusta yüzlerce km ötede. Bu yüzden Japonyada P dalgası ile S dalgası arasında yeterli zaman var" diyen ünlü Profesör, Türkiye'de bunun olamayacağını belirtti.
"Türkiyede ise nerdeyse fayların üzerinde oturuyoruz. P ile S dalgası arasındaki süre sadece birkaç saniye! Yanlış bilgi ve umut vermeyin."
İşte o tweet:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Lisans ve Gazetecilik Gazetecilik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Bölümü mezunuyum. Medya ve içerik dünyasında çeşitli pozisyonlarda görev aldım. 2022’den bu yana Onedio bünyesinde çalışıyorum. Deneyimlerimi okuyucularımızla paylaşarak, sizleri güncel ve ilginç içeriklerle buluşturuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
magazin haberine yorum yapma hakkı tanıyan onedio siyasi, sosyal ve Atatürk adının geçtiği haberlere yorum yasağı getirmiştir. Bunu deklare etmekten bile kor... Devamını Gör
SİZDE BİTTİNİZ ! ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ SATIN ALINMIŞ ! EDİTÖRLER KNDİNİZE İŞ BAKIN İŞ !
Bizde de var!. Android Telefonunuzun ayarlar bölümünden aktif ediniz.. Depremden 10 dakika sonra uyarıyor. Ne nankörsünüz be..
onun çalışma mantığı başka