Üniversite Tercihi Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 11 Şey
Sınav maratonu bitti şimdi tercih yapma zamanı! 🚀 Şu anda 4-5 yıllık öğrencilik hayatınızın değil, bir anlamda bütün hayatınızın planını yapıyorsunuz. Peki bu noktadaki kararınızda nelere dikkat etmelisiniz?
1. Öncelikle, okumaktan zevk alacağınız bir meslekte sıkılmadan çalışacağınızı ve daha hızlı yükseleceğinizi aklınızın köşesinde tutun.
2. Bir unvana sahip olmak için yeteneğinizin olmadığı bir alana yönelmenizin, gelecek yaşamınızda sizi mutsuz edeceğini bilin.
Mutsuz olduğunuz sürece hangi unvanla anıldığınızın sizin için gitgide bir anlam ifade etmeyeceğini bilin.
3. Mümkünse istediğiniz bölümde okumuş kişilerin fikrini alarak, tüm tavsiyeleri bir sepette harmanlayın ve son kararı siz verin.
Ailenizden, çevrenizden herkes ister istemez fikrini söyleyecek ve sizi etkileyecektir. Tecrübeler ve tavsiyeler önemlidir, ama kendi hayatınız hakkında son karar her zaman sizindir. 👍
4. Okuyacağınız şehir de çok önemli; sevgilinizin, arkadaşınızın peşine takılıp, yaşayamayacağınızı düşündüğünüz şehri asla tercih etmeyin!
Bu noktada olabildiğince bencil olmalısınız; duygularınızın peşinden gitmeyin!
5. Bölüm tercihinizi üniversite tercihinizin önünde tutun...
Üniversite, hayatınızın en önemli yıllarını geçireceğiniz yer ancak seçtiğiniz mesleği ömür boyu yapacaksınız. ⛔
6. Aldığınız puan ile üniversite - bölüm dengesini, getireceği iş imkanlarını düşünerek iyi kurgulayın.
Tüm bu seçimleri gelecekteki iş imkanları için yaptığınızı unutmayın...
7. Üniversite eğitiminin zorluğunun sizin çalışmanızla doğru orantılı olduğunu unutmayın; “şu bölüm zor”, “o okulu tercih etme çok zor” gibi tavsiyelere kulak asmayın.
Paniklemeyin, korkmayın, kendinize güvenmeyi bırakmayın! 😱
8. Üniversitelerin size sunduğu olanakları iyi araştırın.
Öğretim kadrosunu, ders içeriklerini, sağlayacağı teknik imkanları, yabancı dil eğitimini, sosyal imkanlarını; hepsini masaya yatırın. 🤓
9. Global düşünün; size yurt dışı eğitim olanaklarının kapısını açan üniversiteleri tercih listenizde öne alın.
Erasmus programları, yurtdışında yaz okulları, staj imkanları, yurtdışı kampüsleri ve öğrenci değişim programları var. 😍
10. Gelecekte çalışacağınız sektörün içine daha eğitiminiz sırasında girmenizi sağlayan; staj ve iş olanakları sağlayan üniversiteleri ıskalamayın!
Geleceğinizin şekillendiği ilk yer ilk işiniz olacak!
11. Mümkünse gidip üniversite ortamını, öğrenci profilini görmeye çalışın.
Sadece gidin ve sevip sevmeyeceğinize bakın. 🤗
Yorum Yazın
denizciler, normal psikolojiden çok uzak yüzen konserve kutularında yaşayan ve parasını harcamak için bile vakit bulamayan istismara açık bir sektörün çalışa... Devamını Gör
Turgev vakfı öncülüğünde Bilo can tarafından kurulan İbne Haldun Üniversitesi varken başka bir üniversiteye tercih yapanları anlamıyorum.