Görüş Bildir
Haberler
Uludere'de Ölen Gencin Ailesine Tebligat

Uludere'de Ölen Gencin Ailesine Tebligat

Batuhan
26.01.2014 - 12:51

Uludere'de Ölen Gencin Ailesine Tebligat

Uludere’de 28 Aralık 2011′de savaş uçaklarının attığı bombalarla yaşamını yitiren 34 kişiden biri olan 25 yaşındaki Nadir Alma’nın ailesine, Alma’nın 2003 yılında işlediği ‘kaçakçılık’ suçundan verilen 8 bin 403 lira para cezasının tebligatı yapıldı. Ailenin avukatı olan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 2 yıldır hayatta olmayan bir kişi ile ilgili ceza tebligatı yapılmasını “Skandal” olarak nitelendirdi.

Nadir Alma ile ilgili, Uludere Asliye Ceza Mahkemesi’nin 1 Aralık 2003 tarihinde işlenen ‘kaçakçılık’ suçundan açtığı dava, 11 Haziran 2009′da sonuçlandı. Mahkeme, Nadir Alma’nın üzerinde yakalanan kaçak sigaraların gümrüklenmiş değerinin 3 katı olan 11 bin 205 lira para cezası ile cezalandırılmasına karar verirken, paranın satın alma gücü, günün ekonomik koşullarını göz önüne alarak cezayı ‘hafif ve kabul edilebilir’ şeklinde taktir ederek 8 bin 403 liraya indirdi. Mahkemenin kararı Gülyazı Köyü’ndeki Nadir Alma’ya tebliğ edilirken, aile kararın bulunduğu tebligatı kaybetti. Nadir Alma’nın 28 Aralık 2011 tarihindeki hava saldırısnda ölümünü ardından cezanın düşeceğini sanan aile, geçen hafta Uludere Adliyesi’ne gidince elden teslim edilen ceza tebligatı ile karşılaştı.

Tebligatta, Nadir Alma’nın 2003 yılında işlediği ‘kaçakçılık’ suçundan dolayı aldığı para cezasını faiziyle ödemesi istendi.

Aile, ceza tebligatı ile şoke olurken, ailelerin avukatlığını yapan Tahir Elçi, olayı “Skandal” olarak nitelendirdi. Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi, açılan davanın parasal alacak davası değil, kişisel olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Mirasçılarının bu para cezasını ödeme sorumluluğu yoktur. Kişi hayatta olmadığından ceza mahkumiyetine bağlı olan sonuçlar ortadan kalkar. Cezanın mirasçılar açısından bir hükmüyeti yoktur, tebligat usulsüzdür. Savcılığın yaptığı işlem yasal hukuka aykırıdır. 2 yıldır hayatta olmayan bir kişi ile ilgili infaz skandaldır”

Uludere olayında ölen 34 kişi arasında çok sayıda yakını olan BDP Parti meclisi üyesi Ferhat Encü ise, yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verilirken, öldürülen kişinin ailesinden daha önce kabul etmediği ‘kaçakçılık’ suçunun para cezası istediğini belirterek, “Devlet bizim acımıza acı katmaktan başka hiç bir şey yapmıyor. Olay ile ilgili 2 yıldır bir sorumlu dahi bulunmazken, devlet bizi yıldırmaya devam ediyor” dedi.

ZETE

Kaynak: http://zete.com/2014/01/uluderede-ole...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0