Görüş Bildir
Haberler
Ukrayna Başbakanı Görevine Döndü

Ukrayna Başbakanı Görevine Döndü

Batuhan
28.07.2014 - 16:11

Ukrayna Başbakanı Görevine Döndü

Ukrayna'da başbakanlık görevinden istifa eden Arseniy Yatsenyuk, görevine döndü.

Başbakan Yatsenyuk yaptığı açıklamada, görevine döndüğünü belirterek, geçen hafta perşembe günü parlamentodan geçirilemeyen bütçe ve vergi yasasındaki düzenlemelerin yapılmasını şart koştu. Başbakan, düzenlemelerin yapılamaması nedeniyle ordunun finanse edilemediği ve IMF ile işbirliği programları ile aksaklıklar yaşandığını dile getirdi.

Yatsenyuk, 24 Temmuz Perşembe günü parlamentodaki iki partinin koalisyondan çekilmesinin ardından görevinden istifa etmiş, yetkilerini Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Vladimir Groysman'a devretmişti.

Ayrılıkçılar iki köprüyü patlattı

Öte yandan Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Basın Sözcüsü Andrey Lysenko, başkent Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, Rusya yanlısı ayrılıkçıların Donetsk bölgesindeki Gorlovka şehrinde kara yolu köprüsünü ve iki kilometrelik demir yolunu patlattıklarını bildirdi.

Rusya topraklarından saldırıların devam ettiğini de kaydeden Lysenko, geçen gün 4 saat boyunca Lugansk bölgesindeki Dovjanskiy sınır kapısının olduğu noktaya, Rusya topraklarından 250 füze atıldığını öne sürdü. Lysenko, atılan füzeler dolayısıyla 4 Ukrayna askerinin öldüğünü, 2 sinin ise yaralandığını kaydetti.

Muhabir: Sertaç Bulur, Bahadır Vanlı | AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/365819--ukr...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0