Görüş Bildir
Haberler
Uğur Kurt'u Ölüme Götüren 10 Saniye

Uğur Kurt'u Ölüme Götüren 10 Saniye

Batuhan
09.07.2014 - 08:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uğur Kurt'u Ölüme Götüren 10 Saniye

22 Mayıs’ta İstanbul Okmeydanı’ndaki cemevinde bir cenazeye katıldığı sırada kafasına isabet eden kurşunla yaşamını yitiren Uğur Kurt’un vurulma anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, Kurt’u vuran polis S.K., molotof isabet eden araçtan indikten sonra silahını alarak cemevine doğru ateş ettiği görülüyor.

Milliyet’ten Kemal Göktaş’ın haberine göre, S.K. molotofun araca isabet etmesinden dört saniye sonra zırhlı araçtan iniyor. Silahını unutup geri dönen S.K. silahını aldıktan sonra Kurt’u öldüren mermiyi sürüyor ve ‘ yere ve havaya ‘ doğru ateş açıyor. Görüntülere göre, tüm bu eylemler 10 saniye içerisinde gerçekleşiyor.

Kurt’un ölümüne ilişkin soruşturmada, S.K. hakkındaki soruşturma izninin valilikten 27 Haziran’da verildiği, ancak hala tebliğ edilmediği ortaya çıkmıştı.

Polis S.K. hakkında ortaya atılan meşru müdafaa tezini çürüten bu bilgi de soruşturma izni veren Valilik kararında yer aldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ayrıca Kurt’u vuran merminin S.K.’nın silahından çıktığını da şu sözlerle anlattı: “ S.K. ifadesinde iki el yere, iki el de havaya ateş ettiğini beyan etti. Ateşin açıldığı yer ile cemevinin bulunduğu mevkii arasında 45 derece civarında eğim ve 60-70 metre mesafe dikkate alındığında yere doğru yöneltilmiş merminin cemevinin avlusunda bulunan şahıslara isabet etmesi mümkündür. Nitekim balistik inceleme sonucunda Uğur Kurt’un ölümüne sebep olan merminin S.K.’nın silahından çıktığı tespit edilmiştir.

Vali Mutlu, kararda olayın S.K.’nın ‘ mesleki tecrübesizliğinden ‘ kaynaklandığını savundu. Mutlu, S.K.’nın ‘ korku ve paniğe kapılarak ‘ silahını kullandığını belirtti

Vali, Uğur Kurt için de ‘ eylemcilerle hiçbir ilgisi ve ilişkisi olmayan, polisin hedefinde bulunmayan ’ ifadesini kullandı.

Öte yandan, aynı soruşturma onayı kapsamında müfettişlerin S.K. hakkında idari inceleme yaparak disiplin raporu hazırladığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen raporda, S.K.’nın işlediği suç çerçevesinde, Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü’ne göre 24 ay kıdem durdurma ya da ihraç edilmesi yönünde görüş verdiği kaydedildi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/ugur-k...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0